НА СУРОВО > Предястия

Бърза сурова домашна пица

1 септ. 2017 | 16:04 | Публикувано: НА СУРОВО > Предястия

Бърза сурова пица
Автор:
Янита Миланова

Вкусна и полезна алтернатива на класическата пица.

 

За блата:

Предварително накиснати за една нощ ядки (орехи и бадеми), прясно смляно ленено семе, кромид лук, куркума, самардала, келп, 2 скилидки чесън. Съставките се смилат и с малко вода се оформя тесто, което се разстила върху силиконова или хартиена подложка. Оформя се окръжност и се суши на дехидратор за 2-3 часа от всяка страна. Пицата може да се изсуши и на фурна, която поддържа ниски градуси (50) и има вентилатор при отворена вратичка. Дехидраторът настройвам на 42 градуса за 3 часа.

 

За декорация:

Пресни зеленчуци на вкус. Аз използвах розови домати, моркови, маслина, кълнове от броколи и заквасено сирене от кашу.

 

Свежа и вкусна пица без глутен, без печене, без акриламид, без животински продукти, без токсични за перисталтиката вещества, сушена на ниска температура, което запазва в отлично състояние ензимите и витамините на свежите съставки.

 

Смилането на всички продукти направих с домашния ми Нутрибулет, а сушенето- в дехидратор Excalibur с 9 тавички.

 

Снимах набързо с телефона, за което се извинявам :)


ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ

» Животът продължава в...Амстердам/ Нидерландия
» Аспекти на суровоядския лайфстайл и хлорофилната философия през личната ми опитност
» "Magic Pills" документален филм на Ананда Мор за хомеопатията- научно базирана и ефективна или плацебо, застрашаващо живота
» 10 април- Световен ден на Хомеопатията
» Ден на Здравето

АРХИВ


КОМЕНТАРИ


Маги

15:28 | 30.Nov.2017



Ако е удобно да попитам заквасеното сирене от кашу твое дело ли е или е това на Сиренека ( Делишу). Питам , защото опитах да си направя , но не е същото ( при моето се усеща сладък привкус)


Янита- RawLab.bg

18:02 | 21.Feb.2018



Маги, това сирене конкретно си е мое дело. Заквасвам си кисело мляко от ядки, след което си го правя на сирене с малко агар. Получава се добре. Сладкият привкус се тушира с лимон. А при ферментацията на кашуто, вкуса се променя доста и мисля, че е добър вариант за разнообразяване на менюто.


Горе