НА СУРОВО > Хлорофил

Кълновете- храна за живот

8 май 2016 | 12:10 | Публикувано: НА СУРОВО > Хлорофил

Поници от броколи на 6 дни
Автор:
Янита Миланова

Толкова много съм писала и споделяла за тази моя любима храна, че със сигурност все някъде ще се повторя :) И въпреки всичко си мисля, че това ще е категорията, на която ще отделям най-много внимание. Защото хлорофилът е заложен в жизнения цикъл на растенията и е среща на поривът за живот с енергията на слънцето. Хлорофилът е в основата на най-важната хранителна група за човека- зеленолистните. Хлорофилът е поводът да обичам зелената свежа храна като никоя друга, да я отглеждам с внимание и страст в дома си от едно семенце и да се наслаждавам на всичките й полезности без да пропускам и ден.

 

Кълновете са естествена храна, жива, пълноценна и интегрална. Те обновяват, пречистват, стимулират естествените лечебни процеси в човешката клетка. Във всяко малко семенце е заложена енергия, която да "разлисти" новия живот- буквално и преносно и по силата на този процес в кълновете е заложена "програма" за трансформация, за нов живот.  В процеса на покълване се развива мощен синтез на хранителни вещества- пълноценни нутриенти- протеини, органични  минерали, витамини, аминокиселини....И всичко това в свеж, чист и готов за консумация вид.

 

Кълновете и пониците са чудесен начин да имаме вкъщи прясна и чиста зелена храна целогодишно и това да ни струва броени стотинки. Те са и разумен начин да приучим децата си да създават нещо, да отглеждат и се грижат за храната си, или поне част от нея :) Повод са да се храним с повече зеленолистни растения или да обогатим менюто си, без значение какъв хранителен режим имаме, да хармонизираме аурата си, да се замислим за енергията, която приемаме заедно с храната си, да излезем от инерцията и да се научим на нещо полезно и практично.

 

Отглеждането на кълнове и млади зелени растения в домашни условия е лесно, приятно и е чудесен личен пример, с който да възпитаваме децата си на пълноценно хранене, както и най-краткият път да покажем отговорност към собственото си здраве :)


ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ

» Сурови зеленчукови рулца в оризова кора с Тахини дип
» Сурова плодова торта
» Таратор от слънчогледови кълнове
» История с птица
» Хомеопатия и съзнателен начин на живот

АРХИВ


КОМЕНТАРИ


Ирена К.

19:57 | 08.Aug.2020Прекрасни фотографии! Доставихте ми удоволствие :)


Горе