НА СУРОВО > Напитки

Малинада с рози

29 авг. 2016 | 10:03 | Публикувано: НА СУРОВО > Напитки

Малинада с рози
Автор:
Янита Миланова

Свежа сезонна, вкусна и тонизираща напитка от пресни малини, лимонов сок (лайм), нежни розови листенца.

 

Приготвянето е за минутка, а удоволствието- несъмнено :)

 

Блендирам охладени малини с вода, в която предварително съм накиснала за час малко сушен розов цвят. Не прецеждам нищо, предпочитам фибрите да останат в сместа. Използвам рози с органичен произход, купувам ги от любимата ми "Зоя". Обикновено се ползват за запарка на чай и има освежаващи качества. Добавям няколко капки лимонов сок за свежест. Сервирам с бучка лед. Който е привърженик на сладкото, може да си добави агаве или кленов сироп  (това като опция). С времето и напредъка в култивирането на вкусовите рецептори, нуждата от сладко става все по-ненатрапчива и отшумяваща, така че това е част от прехода към натурална и сурова храна, но го споменавам за тези, които сега започват с пробите и преценяват дали е за тях :)

 

Малинадата е разкошна напитка- ароматна и омайна, с парфюмна отчетливост на пирамида от базови фруктови нотки, допълващи се от междинни такива с флорален привкус на розова нежност и във върха се усеща осезаемо експлозията на цитрусова свежест. Синергията помежду им е очарователна и много приятна  :)

 

Наистина чудна освежаваща и разхлаждаща напитка! Наздраве!

 

 

 

 

 


ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ

» "Екологията и човешкото сърце" - от 14-тия Далай Лама
» Пълноценен жив обяд- спагети от тиквички с дип от авокадо и три вида свежи кълнове
» Животът продължава в...Амстердам/ Нидерландия
» Аспекти на суровоядския лайфстайл и хлорофилната философия през личната ми опитност
» "Magic Pills" документален филм на Ананда Мор за хомеопатията- научно базирана и ефективна или плацебо, застрашаващо живота

АРХИВ


КОМЕНТАРИ


Горе