НА СУРОВО > Предястия

Сурова супа с моркови

21 ноем. 2016 | 14:15 | Публикувано: НА СУРОВО > Предястия

Сурова супа от моркови
Автор:
Янита Миланова

Една любима, бърза и много вкусна, полезна супа.

Става за минутки, супата от моркови е чудесно, свежо предястие.

 

Ето и продуктите:

 

- 2 моркова, аз предпочитам органични

- 1/2 авокадо, добре узряло, меко

- 1/2 или 1 скилидка чесън, може и стрък пресен чесън

- 1/2 лъжичка келп или малко сол (каменна, хималайска)

- 1/2 лъж. билков зехтин (смилат се различни билки по избор в малко студено пресован зехтин- целина, чубрица, босилек и пр.)

- вода (филтрирана, дестилирана)

- подправка по избор (аз използвах малко къри)

 

Зеленчуците се блендират с водата, според желаната гъстота на супата. Аз блендирам около 1/2 минутка.

Поднасам с поръска от билковия зехтин. По избор може да се нареже отгоре пресен мегданоз или малко стръкче пресен чесън.

 

Студеният сезон не е оправдание да избягваме суровото хранене. Аз използвам дехидратора си и като чудесно средство за поддържане на температура около 40 градуса, което е напълно достатъчно супата да се "затопли" за 10 минутки в него без да губи ценните си съставки и важни нутриенти.

 


ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ

» "Екологията и човешкото сърце" - от 14-тия Далай Лама
» Пълноценен жив обяд- спагети от тиквички с дип от авокадо и три вида свежи кълнове
» Животът продължава в...Амстердам/ Нидерландия
» Аспекти на суровоядския лайфстайл и хлорофилната философия през личната ми опитност
» "Magic Pills" документален филм на Ананда Мор за хомеопатията- научно базирана и ефективна или плацебо, застрашаващо живота

АРХИВ


КОМЕНТАРИ


Горе