КОЙ СТОИ ЗАД RAWLAB?

 

Идеята ми за тази уеб платформа е дълго мечтана, планирана и чакана. Желана и обмисляна почти колкото една бременност :) Подходих към нея с известна плахост, чудих се има ли смисъл да инвестирам част от времето си да вървя срещу течението и да убеждавам някой, че споделянето не е утвърдена форма на откровена егоцентричност... Или поне моята представа за споделяне е с друга заявка...И тя кръжи около темите за връзка с другите, взаимопомощ, обмен на енергия, съпричастност, персонален поглед, лично отразяване на живота, света и всичко останало, което намирам за значимо, важно или просто предмет на вълнение. Едно е сигурно- този проект за мен се оказа адекватният формат, който ми дава повод да съм полезна- на другите, на себе си...с послание, базирано на един по-еволюирал тип комуникационен канал.

И да...човек като си направи своя място за споделяне, съгражда стабилен дом на идеите си. И в този смисъл споделянето е и форма човек да хронологизира адекватно собствената си еволюция...или пък да маркира пътя на автостаранието си по пътя към една по-добра версия на себе си.
А защо не и да изпуска напрежението...спорадично...от време на време :) Разбира се, в един уважителен към аудиторията контекст... и с проява на стил:) 

RawLab е плод на моето желание да дам своята частичка принос в услуга на хората, които намират почерка и идентичността ми за близки до своята вибрация.
Ще бъда доволна, ако темите, които са предмет на този проект, докоснат и други, станат повод за аналитични размишления или продуцират позитивен импулс във възходяща посока.
Ще се радвам и на неподправени и спонтанни усмивки!:)

RawLab ще бъде списван и визуално оформян под моята грижа и е персонална, некомерсиална платформа. Създава се изцяло с личен ресурс.

И така... Аз съм Янита :) 

Дизайнер съм и през целия си жизнен път съм се стремила да имам творческо препитание и със занаята и знанията си да създавам от нищо нещо. Мисля си, че креативния подход в живота е нещо благодатно и отблагодаряващо се. Щастлива съм, че и тук ще мога да придавам графичен израз на мислите си, тъй като процесът на творене ме окрилява повече от всичко.

Пълнокръвна единица съм от семейния творчески тандем и се радвам на вдъхновяващо партнъорство и на работния, и на личния фронт :) 

Майка съм на малка, артистична блондинка с мнение по всички въпроси :) И тя е най-стимулиращия мотиватор да се старая много и във всичко. Както и най-големият "контролен орган", с отношение към това колко добре (или пък не) се справям всъщност :) Във всеки случай появата на детето ми е най-голямото предизивкателство, най-сериозният тест за издръжливост и изобретателност, но и най-смисленият и вълнуващ "дизайн", чиито авторски права държа наполовина ;) Знам, че това може да звучи клиширано, но понякога дори клишетата са искрени ;)

Вегетарианка съм от 1992 г, а от средата на 2010 се храня само с растителна храна. Промяната на закостенелите ми през годините навици доведе до префасониране на представите ми за здрав човек и трансформация на целия ми живот. Бременността ми беше повод да осъзная, че имам привилегията да даря живот и да развивам женската си енергия, това ми даде един съвършено нов поглед върху начинът, по който функционира всичко в мен и около мен. Разбрах, че да съм Жена не е кофти идентификация с някаква пасивна и подчинена същностно-полова характеристика, а повод да "майсторя" нещата, с които се захващам с финес, лекота, нежност и много женско отношение.


Обичам суровоядския начин на хранене и свежата веган кулинария, тук ще виждате много такива експресии :) Наясно съм, че този начин на мислене не е притегателен за всеки, затова вместо да прекарваме времето си в безсмислени спорове как е "правилно" да стават нещата, нека дадем приоритет на това, което е истински важно за нас.

Разграничавам се от всякакви взаимоотношения с агресивни хора, държа на качествена, етична и културна комуникация.

Вълнувам се от теми, които имат отношение към здравето, естественото родителство, изкуства и култура, натурална хигиена, холистика, обожавам да пътувам, да чета, да рисувам, снимам... и пиша.
Всички тези категории са моето поле за споделяне с изразните средства на думите, векторите, фотографиите, скиците.

Последните години се обучавам в няколко направления в пряка връзка с холистични терапевтични методи за възстановяване на здравето и полагам задълбочени усилия да се дипломирам в неща, за които преди няколко години щях сериозно да кажа "Моля? Кой? Аз ли? Неее, дума да не става, че какво му е на моя занаят..." :) Ами нищо...само че човек се развива, става родител и разбира, че това е огромна отговорност, особено в свят, в който устойчивият начин на живот и добре обусловено здраве са все по-рядко постижимо явление. Не е ли добре резултатните практики да бъдат ненатрапливо споделяни?

Дефинирам себе си като фин човек, естет, с чувствителност към всички форми на живот. Философията, върху която съм построила съществуването си, се базира на няколко прости принципа:

- Стремя се да бъда добър човек;
- Стремя се да имам своя идентичност, според характера на природата си и да я надграждам с полезни практики;
- Стремя се да уважавам и зачитам правото на всеки да има свой поглед върху нещата;
- Стремя се да не категоризирам и абсолютизирам;
- Стремя се да създавам, да имам съзидателно отношение към всичко;
- Стремя се да съм полезна и да го правя без да се налагам;
- Стремя се да се обграждам с хора и емоции, които ми носят удоволствие и ме усмихват, дистанцирам се от такива, с които не се "сработваме" на енергийно, вибрационно или каквото и да е друго ниво;
- Стремя се да съм позитивна и да създавам предпоставки да се радвам на пълноценен живот.

Ще се радвам, ако по някакъв начин това, което споделям тук се окаже близко и до Вас!
Ако запали искра или пък Ви докосне по начин, който намирате за положителен!

Благодаря!

Горе