Вкусна и полезна алтернатива на класическата пица.
За блата:
Предварително накиснати за една нощ ядки (орехи и бадеми), прясно смляно ленено семе, кромид лук, куркума, самардала, келп, 2 скилидки чесън. Съставките се смилат и с малко вода се оформя тесто, което се разстила върху силиконова или хартиена подложка. Оформя се окръжност и се суши на дехидратор за 2-3 часа от всяка страна. Пицата може да се изсуши и на фурна, която поддържа ниски градуси (50) и има вентилатор при отворена вратичка. Дехидраторът настройвам на 42 градуса за 3 часа.
За декорация:
Пресни зеленчуци на вкус. Аз използвах розови домати, моркови, маслина, кълнове от броколи и заквасено сирене от кашу.
Свежа и вкусна пица без глутен, без печене, без акриламид, без животински продукти, без токсични за перисталтиката вещества, сушена на ниска температура, което запазва в отлично състояние ензимите и витамините на свежите съставки.
Смилането на всички продукти направих с домашния ми Нутрибулет, а сушенето- в дехидратор Excalibur с 9 тавички.
Снимах набързо с телефона, за което се извинявам :)
Маги
15:28 | 30.Nov.2017Ако е удобно да попитам заквасеното сирене от кашу твое дело ли е или е това на Сиренека ( Делишу). Питам , защото опитах да си направя , но не е същото ( при моето се усеща сладък привкус)
Янита- RawLab.bg
18:02 | 21.Feb.2018Маги, това сирене конкретно си е мое дело. Заквасвам си кисело мляко от ядки, след което си го правя на сирене с малко агар. Получава се добре. Сладкият привкус се тушира с лимон. А при ферментацията на кашуто, вкуса се променя доста и мисля, че е добър вариант за разнообразяване на менюто.