НА СУРОВО > Хлорофил

Домашни кълнове и поници от броколи

18 юни 2021 | 11:36 | Публикувано: НА СУРОВО > Хлорофил

Автор:
Янита Миланова

"Ако на организма се осигуряват ензими през целия му живот, много от болестите на напредналата възраст ще му бъдат спестени или облекчени"

"Ензими при здраве и болест"- д-р Грийнбърг

Твърдението, че тялото е в състояние безпроблемно да смила и усвоява готвени храни, един ден може да се окаже най-печалният пропуск, допуснат от науката"

"Ензимно хранене"- д-р Е. Хауъл

"Моментът, в който обръщаме по-голямо внимание на нещо, дори на стрък трева, то се превръща в мистериозен и величествен, неописуемо великолепен свят сам по себе си"

Хенри Милър


"...Живейте само с огъня на живота и не приготвяйте храната си с огъня на смъртта, който убива вашата храна, вашите тела и вашата душа.."

"Евангелие на мира от Есеите"

Покълналите семена и млади зелени растения ни дават сили не просто да поддържаме съществуването си, но и да се радваме на живота с вдъхновение, да действаме активно, да творим, да покоряваме личните си върхове и в крайна сметка да формираме своята реалност. Стъпките да се заемем с обновяването на своята енергетика са така прости- нужно е само желание, намерение и действие да отстраним дефицита на свободна енергия и да бъдем свободни от прозаичното задръстване на организма с шлаки и отпадни продукти, складирани с години, които пречат на нормалното ни функциониране.

Нека си припомним, че живата храна е източник на здраве, тя съдържа в себе си живот и чистота, оптимален нутриентен състав и пълноценна усвояемост при почти никаква отпадъчност, в нея нищо ценно не е унищожено, тя носи обновяване, регенерация, висока и чиста хлорофилна енергия, тонус, пречистване, витализиране и младост.

Когато покълваме семена, инхибиторите се трансформират, нишестето се превръща в естествена захар, белтъчините- в аминокиселини, а мазнините- в  ценни мастни киселини. В процеса на покълване се синтезират множество полезни вещества, които мобилизират цялата енергия, нужна за развитие на растението, осовбождава се колосален потенциал за раждането на новия живот. Кълновете и пониците притежават изключителни лечебни качества.

Домашното покълване на кълнове и поници от броколи е безкрайно лесно и евтино. Нужни са ни само чисти, органични семена, буркан, ферма или тавичка за покълване, чиста почва, ако планираме да ги засеем. Готовите кълнове стават за 3 дни, а пониците са чудесни към 10-тия ден- идеално допълнение към сутрешния зеленчуков сок (селъри, магданоз, кълнове), добавка към предястие или салата. Вкусни, свежи, хранителни, с ниска финансова себестойност, некапризни за отглеждане- прекрасна, семпла храна за здраве, разтоварване и пречистване. В моята кухня са ежедневен гост вече много години, използвам ги щедро и почти на всяко хранене.

На снимките:

Кълнове от броколи на 3 дни;
Поници от броколи на 10 дни;
Домашна сурова пица с кълнове от броколи, сушени домати, репичка, гуакамоле дип, маслинова паста.ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ

» Свежа и вкусна лазаня от слайсирани тиквички с три вида плънка
» "Защо има война?" от Дезмънд Туту (Носител на Нобелова награда за мир- 1984 г.)
» Пълнени чушки по суровоядски
» "Raising a Vaccine Free Child" / by Wendy Lydall- в помощ на алтернативния родител
» Домашни кълнове и поници от броколи

АРХИВ


КОМЕНТАРИ


Петя Андонова

10:30 | 28.Sep.2021Вдъхновяваш!


Горе