Признавам, че не съм особен фен на пиенето на чай, нито пък на билки. Този обаче ми е много по вкуса и си го приготвям често и с удовлствие, защото освен приятен е и много тонизиращ. Има си и цял куп ползи, които не са за пренебрегване- стимул за имунитета, противовирусни и антимикробни качества, расте на родна почва, подкрепя сърцето, освежава и зарежда с тонус. Раздвижва кръвопотока, сгрява през студените дни и ухае на свежест и отмора. Харесвам го с прясно настърган джинджифил и лимон. Сигурно няма човек, който да не е чувал, че джинджифилът има мощни антиоксидантни качества и си струва често да го добавяме в менюто си в сурова форма. Добавям лимон заради безкрайните му качества като пръв помощник при простуди, високото ниво на витамин С и неповторимата му свежест.
Коментриай