Храненето с чиста, жива, пълноценна храна със запазено ензимно и витаминно съдържание е удоволствие и може да бъде истински витализиращо и оздравително за тялото и духа, а преминаването към повишен и доминантен суров порцион е една доказана благотворна за всички нива практика, стига да става грамотно, с внимание, с познание, с наблюдение, с мотивация и с осъзнатост.
Много съм изписала за суровоядството, затова няма да се впускам тук в много подробности.
Само бих отбелязала, че храната е носител не само на калории, но и на вибрация, затова винаги като седнем да редим чинията си, мислим за сорса, от където идва материала, с който храним тялото си- домът на душата ни.
Бърз суров обяд, приготвен за минутки, чудесен енергиен бустер, пълен с полезни нутриенти и лишен напълно от съставки, придобити по неетичен път.
Съставки:
- Спагети от сурови тиквички (нарязани на спиралайзер), овкусени с 1 ч.л. студено пресовано ленено масло, чесън, сол, келп (по избор)
- Дип от авокадо (намачкайте едно сурово авокадо, добавете малко пипер, (сол по избор)= най-добрата майонеза;
- Сурови крекери (лен+ покълнала елда+ лук/ чесън+ подправки по избор, аз сложих самардала и малко кукрума), изсушени на 42 градуса в дехидратор или във фурна с вентилатор и отворена вратичка
- 3 вида свежи кълнове- червено зеле, алфалфа, броколи
- стрък селъри и бейби морковчета.
Нека помним, че изборите ни днес създават нашето утре, затова добра стратегия е да избираме мъдро и да се стремим да пазаруваме и да се храним осъзнато.
Бон Апети!
Коментриай