ПЪТ

Пътуване до о.Алонисос и Международната Академия по Класическа Хомеопатия- част I

26 септ. 2017 | 13:29 | Публикувано: ПЪТ

остров Алонисос- Спорадски острови/ Гърция
Автор:
Янита Миланова

Чаках това пътуване почти цяла година...

Не заради тюркоазените, кристално чисти води на вълшебния остров Алонисос, а заради възможността да се запозная и да слушам на живо един от най-големите световни хомеопати- Нобелист, Учител и голям Човек, носител на десетки награди, сред които и "Хомеопат на века"- Проф. д-р Джордж Витулкас!

 

Прекарах цяла седмица в Международната Академия по Класическа Хомеопатия и за нея, както и дълбоки впечатления от професора ще споделя в отделен материал, защото си струва да се сподели  тази среща, която ще помня винаги. Посетила съм много хомеопатични семинари и обучения, но на финала на този курс, Витулкас изправи цялата зала от над 100 души от 36 страни на крака, май не остана неразплакан курсист. Преживяването беше свръхемоционално и наистина ме докосна дълбоко, но искам да му отделя специално място, затова ще пиша допълнително за него.

 

Тазгодишната ни почивка беше планувана за Алонисос, защото отдавна се канех да посетя курса на Витулкас "Сложни случаи с дълбок анализ", който се проведе през септември в Академията, която професора е построил с парите от наградата, връчена му в Швеция, като Алтернативна Нобелова Награда (Right LIvelihood Award). Тази година се навършват и 50 години от преподавателската дейност на Джордж Витулкас- един велик хомеопат на 85 години, неуморим, харизматичен, смирен и с огромен принос относно изграждането на класическата хомеопатия като наука. Хомеопат на крале, президенти, висши политици и съдии, държавници...същия този Витулкас, който живее изключително скромен, отдаден на хомеопатията живот, сее домати в задния си двор, свети си с енергия от слънцето и кара електромобил, подарен му от благодарни пациенти :) Но още за него в следващия материал. Сега искам да разкажа за самия Алонисос :)

 

Остров Алонисос е от групата на Спорадите. Намира се на 5 часа път с ферибот от Волос и заслужава вниманието не само на хомеопатите, но и на всички търсачи на покой, тишина, красива природа и кристални води. Тук няма шумни кръчми, които да ви тупкат на главата до малките часове на нощта, каквито има на всяка крачка на о. Миконос, тук е рай за хора, които искат да се радват на спокойна почивка, красиви гледки в изобилие, чиста прозрачна вода, хубави плажове, спиращи дъга тюркоазени гледки. Сутрин се будите от съседския петел почти като на село, а медитацията  е в кърпа вързана. Има доста места за любителите на дайвинга и подводните авантюри и за всеки ден- нов плаж :)

 

Алонисос е дълъг към 20-тина километра, населен е основно от южната страна, има изобилие от борови гори, автентични прородни местности и разтуптяващи гледки от високо. Старият град (Хора) е задължителен с всичките си шикозни кафененца и малки артистични ресторантчета, закътанки измежду скалите, където можете да си пиете уникалния фреш от зрели под слънцето портокали, досущ на ръба на скалите, от където гледката към морската шир е...спираща дъха. На Алонисос често стават земетресения и докато си мислех за това още в деня на настаняването, ни тръсна леко земетръсче, ей така за "Добре дошли" - поне 3,5 по Рихтер си беше, колкото да ни напомни, че тук господар е само и единствено Природата и ние сме изцяло в нейно владение.

 

Алонисос е пълен с история, красота и ярки цветове, но повече за пътуването до там и красивите местенца, на които бяхме, в част II :)

  


ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ

» Свежа и вкусна лазаня от слайсирани тиквички с три вида плънка
» "Защо има война?" от Дезмънд Туту (Носител на Нобелова награда за мир- 1984 г.)
» Пълнени чушки по суровоядски
» "Raising a Vaccine Free Child" / by Wendy Lydall- в помощ на алтернативния родител
» Домашни кълнове и поници от броколи

АРХИВ


КОМЕНТАРИ


Горе