ХОЛИСТИЧНО

Глобализация и хомеопатия- Споделено от Проф. Витулкас пред студентите му по класическа хомеопатия/ Алонисос, Гърция 2018

9 ноем. 2018 | 12:35 | Публикувано: ХОЛИСТИЧНО

Джордж Витулкас с книгата, променила живота му- Материя Медика на Бъорике- фотография Т.Илиев за RawLab2018
Автор:
Янита Миланова

Един от най-необикновените и вдъхновяващи хора, които съм срещала в живота си, учител на 87 с невероятен живот и личен пример споделя пред студентите си откровения по наболели теми на съвремието и обществото ни.

Джордж Витулкас- за хомеопатията, за ваксините, за изборите ни, за алопатичните супресии, за това накъде върви света, за мисията на хомеопата в тези трудни и конфликтни времена- открито и честно.

 

Виждам, че в залата тази година има студенти от  32 страни! От Индия са най-много,  българите сте много, Румъния, Бразилия, дори има гърци :), британци, Словения, Швеция, Германия, Русия, Франция, Австрия, Либия, Нидерлания, Тайланд, Турция... Хомеопати, които искат да разпространяват какво е истинско в медицината, това е истинска глобализация!  Виждам студенти от САЩ, Арабски емирства, Австралия, Египет, Израел, Италия, Кения, Кувейт, Латвия, Перу, Палестина, Сърбия, Сингапур, Испания, Украйна и т.н...

 

Както винаги не знам за какво да ви говоря, не съм планирал предварително какво да ви кажа...

 

Много гореща тема днес е ХПВ ваксината (хюман папилома вирус), има смъртни случаи, деца в Америка са умрели след нея, 3 седмици след поставянето й (показва статията)

 

https://thevaccinereaction.org/2018/09/iowa-teen-dies-of-adem-three-weeks-after-hpv-vaccination/

 

Писал съм за ваксините в "Науката хомеопатия" преди толкова години. Силната реакция след ваксина като странични ефекти- менингоенцефалит и парализа, това вече може да се види...

 

Ваксинациите- какво се опитват да направят- да спрат имунната система да развива температури и остри състояния като реакция при контакт с вирус/бактерия. Да предпазват имунната система да реагира на околната среда. Имаме естествен подбор- има епидемия- здравите остават, болните умират- така природата поддържа баланса, но този естествен подбор ние не приемаме, защо? Защото ние не сме способни да срещнем големия и острия шок- епидемичната болест. Американците мислят, че ще намерим начин да се справим с епидемите, да ги предотвратим. Ваксинацията спира епидемията, но имунната система става неспособна да среща остри състояния. Имунната система след ваксинация се променя така, че да не може да отговори на враговете, на патологичните причини. Проблемът не е във вирусите и бактериите, а във възприемчивостта. Какво следва? Шизофрения, Алцхаймер, идиотизъм, всичко тези болести, които засягат менталното ниво. Това значи, че човек загубва съществена част от живота- да се радваш, да си щастлив. Погледнете колко суицидни депресии има днес... колко Алцхаймер, мултиплена склероза...

 

Статистиката е да се увеличава продължителността на живота, живееш, но с увредена имунна система. Ако имунната система е компрометирана, увреждат ти се дробовете, сърцето, мозъка, увреждаш се на тъканно ниво...

 

Да загубиш егото си- да станеш скромен човек! Да не живеем само в материалния свят трябва...

 

В Хомеопатията ние вярваме в жизнената сила, че сме енергийни същества. Какво става в нашия свят днес, какво виждате- съдиите, политиците корумпирани, взимат материални неща срещу съвестта си... Тази идея за материалното взима връх. Внимавайте да не разболеете съвестта си!

 

Ваксините предпазват организма ни да работи естествено всъщност... В Космоса материалната природа е само 4 % от Космоса, останалите 96 % са тъмна енергия, неясна материя, никой не знае, никой не може да каже какво точно е. Какво знаем ние, жизнената сила принадлежи към тази тъмна материя, енергия, истнското й име е широка материя.

 

Ваксините... какво да направим, има ли възможност да поправим ситуацията, която сме създали, която е много зле днес...Когато писах за ваксините през 67 година, тогава имаше 3 ваксини само, а днес имаме много, може би са над 20-30....Ако ваксините са способни да защитават, няма за какво да се притесняват родителите от неваксинирани деца. Ако някой е ваксиниран е под протекция, нали така пропагандират...Истината е с главата надолу обаче, те принуждават хората да се ваксинират. Ако спрат ваксините в света, няма да има епидемии, защото огромна част от популацията е дълбоко болна, за да развие епидемия (един шизофреник никога няма да развие грип например). Те просто не могат да правят епидемични остри. Ако се спрат ваксините ще има опастност здравите хора да развият епидемии, но в западната цивилизация, Америка, Англия, Европа хората са много болни, имунната система е много компрометирана. Човек не може да се инфектира от епидемия, защото се намира в състояние на много лошо здраве.

 

Ваксините масово се промотират,  милиони хора са толкова болни, фарма индустрията не се интересува дали са болни хората, имаме нова болест- ще намерим ново лекарство, нова субстанция...няма идея за хуманност тук. Хората тичат към ада, все по болни са. Да си жив значи да си пълен с радост от живота.

 

Ще загубиш една голяма част от себе си след ваксинацията, това е истината...

Какво да направим като превантивна мярка? Първо да осъзнаем, че тези хора, които са вече хронично болни,  те не могат да се инфектират от епидемии. Как да избегнем Алцхаймер? Дълъг процес е това след ваксинирането с хомеопатично лечение... Случай на пневмония в болница- лекува се с антибиотици- имунната система не реагира, после друг антибиотик, после друг, накрая нелечим случай.. Ако последните години е нямал остри, следват физическите диагнози на ревматоидни артрити, заболявания сериозни на мозъка, на нервната система, депресии, паник атаки,  радостта от живота е загубена.

 

Ваксините парализират имунната система и тя не може да се справя повече. Ботоксът днес е много модерен... Колко време мислите, че организма ви ще толерира ботокса? Ами стероидите?

 

Шизофренията е повтаряща се възпалителна болест, имуносупресивната терапия има множество странични ефекти, така се разрушава възможността да  реагира правилно организма, но ако организма се стимулира хомеопатично по правилния начин, той изкарва  възпалението навън, вдига температура, след което започва регенерацията, стига се до точката, в която започва да прави остри състояния.

 

Острото възпалително е протективен механизъм, който стимулира организма да остане силен в процеса. Острото е необходимо, но с антибиотика, парацетамола или антипиретика ние компрометираме този процес. Имунитетът не може повече да продуцира високи температури (40 градуса) и започва да прави хронични. Започват дълбоки възпалителни тъканни промени, като проблема е по-комплицитан, организма няма сила да се бори, това е хроничното състояние. Ако хроничното стане по- малко, тогава започват да изкачат острите болести. Зле потискани с алопатия остри са причина за всички хронични.

 

Микроорганизмите атакуват имунната система, какво прави тя- прави остро, но ние знаем какво става в остро, увеличават се левкоцитите, започва температурата. Така имунната система се защитава, какво правим ние с алопатична намеса?  Неутрализираме работата на имунната система. Имунната система се справя чрез процес, минава се през няколко стадия- идеята е, че целия процес на острото минава през различни стадии, те са важни, ако ги нямаме, няма да стигнем до разрешаване на възпалителния процес и до възстановяване на здравето.  Трябва да се разбере потискащата терапия на острото, преди да се супресира организма с алопатия-  до какви последствия води. Ако дадем антибиотици или противовъзпалителни, спира се процеса, понижаваме температурата и всички процеси, които са нужни за острото протичане, се възпрепятстват, тоест не се разрешава процеса на болестта, нейната логика. Като го правим често/постоянно, идва стадий, когато няма решение за възпалителния процес. Навлизаме в хронификацията- дълбоко увреждане.

 

Септицемия с висока темература е добра прогноза, ако няма температура- този пациент няма да оцелее. Фиброзата е края на възпалението, последната спирка.

 

Патогените стимулират имунната система, ако има пълен възпалителен процес има разрешение на тъканите и здравето, иначе тялото е постоянно възпалено.

 

Организма няма нужда от витамини, ако  е здрав и метаболитните процеси са в добро равновесие.

 

Над 82 % от децата, потискани алопатично при остро  развиват хронични състояния. Те не правят остри в по-нататъчното си развитие. 11 % само имат някакви леки остри заедно с хроничните. Има категорична връзка между антибиотиците и развитието на мултиплената склероза.

 

Имунната система изначално е програмирана да реагира, за да се върне организма към хомеостаза.

Хомеопатията дава енергия да се ресетне хомеостазата, да се върнем бавно към състоянието на равновесие.

 

Какво знаем за децата с Даун- имунната им система не е добре развита, липсва им хромозома, те хващат всяка настинка, честите инфекции са най-честия проблем. Това, което можем да направим е да подкрепим имунната им система и да редуцираме проявата на острите състояния, това е всичко, другото е нормално развитие на случая. Като направят остро те обаче отиват в болница и после ти съсипват случая, каквото си свършил с хомеопатия отива по дяволите. После хомеопата пак снема случая наново, но след имуносупресия е  трудно да се види категорична картина и да се лекува добре детето с хомеопатия. Не очаваме, че Даун децата могат да постигнат много с хомеопатия, заради липсващия хромозом и проблемната генетика. Децата трябва да ги пазим с адекватни грижи.

 

Зъболекарите използват много силни лекарства, когато работят по зъбните канали. Те могат да потиснат организма или да провалят хомеопатичното лечение. Аз предпочитам болката пред анестезията, понесъл съм много, но никога не позволих да взема алопатично лекарство. Затова на тази възраст все още мога да преподавам.

 

Не можем да говорим за профилактика с хомеопатия, лекарство се предписва на изявена картина!

 

Как да станем успешни хомеопати?

Когато бях в Индия, за да уча хомеопатия, имах учител в Мумбай, който знаеше Материя Медика наизуст. "Как може той да научи това?" си казвах... Ако ви кажа да научите Материя Медика, това не е достатъчо, имайте знания по Материя Медика, но трябва да имате разбиране за живата Материя Медика, да  имате в ума си картината на пациента, който изявява тези симптоми пред вас.

 

Учете случая чрез Материя Медика, облягайте се на нея, на Реперториума и пак може да не сте успешни. Третото нещо е да сте отворени да получавате инфорамция от пациента, да се настроите да я получавате добре- това е тайната, какво се случва в този процес- ти слушаш с интерес историята, слушаш с такъв интерес, сякаш разследваш най-интересното нещо в живота си, хората като го разберат се отварят към теб и ти дават информацията. Идеята не е да чувствате, че трябва да намерите лекарството, понеже аз съм добър предписващ това значи, че егото ви говори...

 

Аз не казвам, че трябва да се лишите напълно от егото си... Егото е винаги там, тоталната елиминация на егото ви праща директно към следващата инкарнация, но трябва да го редуцирате възможно най-много, това е трика, трябва да сте заинтересовани дълбоко от човека, които има този проблем, не да му казвате "Ооо, горкичкия, обичам те", да сте заинтересовани с внимание, понякога автоматично аз улавям мислите на хората, защото съм много вътре в случая и слушам с внимание историята, това е въпрос на различно възприемане на живота.

 

Това, което е главно за нас като лечители, е да помагаме на другите.

Първо трябва да знаете Материя Медика, Реперториума да познавате добре...Първо това и после да сте дълбоко заинтересовани от този конкретен случай. Не си мислете, че всеки дебел е Калкарея Карбоника, не правете това, концепцията ще ви води.

 

Бъдете внимателни! Ще трябва някак да казвате на другите за вашия успех, но внмавайте! Във всеки случай аз искам да кажа, че най-силното нещо, което искам е вие да станете по-добри и по-успешно предписващи от мен и да го правите правилно. Да променяме света, това е възможността, която имаме с хомеопатията, няма друга надежда за човечеството, материалния свят ни поваля долу и ни принизява, тогава ние сме в опаснотст, това са опасни времена, за жалост. Войни, материални интереси, алчност, много его, битки, това става днес в света.. Кой е по-добър Америка или Русия.? Опитай се да намериш бомба, нова атомна  бомба, опитай се да убиеш Джордж Витулкас това е психологията на днешния ден... Ние не живеем в добър свят, затова ви желая да станете по-добри от мен,  имате моята благословия да се върнете по домовете си и да върнете пациентите си към дълбоко здраве, да работите за висок идеал.

--------------

 

Из личните ми записки от проведения семинар в Международната Академия по Класическа Хомеопатия "Сложни случаи с дълбок анализ", Алонисос 2018. Преводът от английски е мой.


ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ

» Свежа и вкусна лазаня от слайсирани тиквички с три вида плънка
» "Защо има война?" от Дезмънд Туту (Носител на Нобелова награда за мир- 1984 г.)
» Пълнени чушки по суровоядски
» "Raising a Vaccine Free Child" / by Wendy Lydall- в помощ на алтернативния родител
» Домашни кълнове и поници от броколи

АРХИВ


КОМЕНТАРИ


Горе