Една любима, бърза и много вкусна, полезна супа.
Става за минутки, супата от моркови е чудесно, свежо предястие.
Ето и продуктите:
- 2 моркова, аз предпочитам органични
- 1/2 авокадо, добре узряло, меко
- 1/2 или 1 скилидка чесън, може и стрък пресен чесън
- 1/2 лъжичка келп или малко сол (каменна, хималайска)
- 1/2 лъж. билков зехтин (смилат се различни билки по избор в малко студено пресован зехтин- целина, чубрица, босилек и пр.)
- вода (филтрирана, дестилирана)
- подправка по избор (аз използвах малко къри)
Зеленчуците се блендират с водата, според желаната гъстота на супата. Аз блендирам около 1/2 минутка.
Поднасам с поръска от билковия зехтин. По избор може да се нареже отгоре пресен мегданоз или малко стръкче пресен чесън.
Студеният сезон не е оправдание да избягваме суровото хранене. Аз използвам дехидратора си и като чудесно средство за поддържане на температура около 40 градуса, което е напълно достатъчно супата да се "затопли" за 10 минутки в него без да губи ценните си съставки и важни нутриенти.
Коментриай