ХОЛИСТИЧНО

"Magic Pills" документален филм на Ананда Мор за хомеопатията- научно базирана и ефективна или плацебо, застрашаващо живота

7 май 2019 | 12:21 | Публикувано: ХОЛИСТИЧНО

Автор:
Янита Миланова

Преди време, след един вълнуващ семинар в София, бях постнала един материал за работата на хомеопатите Джереми и Камила Шер върху генус епидемикус на СПИН епидемията в Танзания. След това паметно събитие, изразих съжаление в същия този материал, как никой досега не се е сетил да направи филм за делото на това необикновено семейство по тия земи и да покаже на света как хомеопатията дава надежда и увеличава качеството на живот на страдащите от това ужасно заболяване вече повече от 10 години, след като хиляди са се докоснали до магията й и са регистрирали категорични резултати и ефективност.

 

Оказа се, че филм има и екипа му, начело с хомеопата и продуцент Ананда Мор, е стъпил не само в Африка, за да дири истината за хомеопатията, но и в Канада, Куба, Швейцария, Индия, където задава неудобни въпроси, отразява трогателните лични истории на заклеймени като нелечимо болни, изследва тиражираните в пресата конспирации срещу енергийната медицина, учудва се защо има отказ за публикуване в медиите на позитивни изследвания върху хомеопатията, споделя откровено за вредите върху имунния отговор след пропагандираните ваксинации, дава отправна точка за много питанки, поводи за размишления, анализ на фактите и персонални заключения, давайки шанс на всяка от страните "за" и "против" да изложи своите аргументи, като финалното заключение оставя на зрителя и личната му преценка.

 

Един хубав мартенски ден, получих мило съобщение от преводача на филма Боряна, която ме покани да гостувам на първата прожекция на филма "Мagic Pills" в България. Не успях да се класирам за нея, но съм щастлива, че имах възможност да го гледам през април при второто излъчване, за което й благодаря от цялото ми смирено сърце!

 

За кого е този филм?

Преди всичко за широката публика, за зрителя, който има много въпроси относно това работи ли въобще хомеопатията и как точно след като е толкова разредена, че в нея няма физическа субстанция. За любознателния скептик или за влюбения в енергийно-кинетичната магия на хомеопатията, този филм надига пелената на мистиката за това как се случват невероятните излекувания на тежки дегенеративни заболявания по света и защо хомеопатията има толкова много врагове. Този филм е и за родителите, които искат да отглеждат децата си в съзвучие с природните закони, които се чудят доколко е ефективна хомеопатията и може ли да им е в помощ при отглеждането на здрави и щастливи деца.

 

За автора

Ананда Мор е хомеопат, разказвач на истории и продуцент, посветила живота си на тази нежна енергийна медицина след като самата тя е била (по класически пример) хомеопатичен пациент, излекувал се от депресия с помощта на хомеопатия. Работи усилено в областта на аутизма, има собствена клинична практика. Очарована съм, че млада жена като нея, е решила да вложи финансови ресурси, енергия, хъс и мотивация в това да направи филм за едно алтернативно лечителско изкуство, вместо в поредния касов блокбъстър, който да пука по шевовете кино арените.

 

Лични впечатления от филма

Този филм поставя много въпроси по темата за здравето и болестта, за цената, която плащат пациентите на алопатично лечение, за ваксините и тясната им връзка с компрометирания имунитет, за огромните бенефити, които дава хомеопатията в полза повишаване качеството на живот на загубилите надежда по света. Филмът повдига завесата относно научната обосновеност на хомеопатията, за атаките, за грижливо скриваните факти и доказателства в полза на хомеопатията, за финансовите интереси на алопатичния бизнес, за необикновения живот на отдадените хомеопатични практици в едни от най-затънтените кътчета на света в името на каузата, благото на човеците и от любов към Ханемановото дело и индивидуалистичната медицина.

 

Отричаме ли всичко, което не разбираме достатъчно като гравитацията и природните феномени...Магия и плацебо ли е хомеопатията, а хомеопатите- практикуващи фокусници? Имат ли медиите желание да видят истината, базирана на документирани изследвания, клинично решени случаи, потвърдени в практиката? Мислите ли, че някой щеше да иска да е хомеопат  (много трудна професия, която изисква дълбоко отдаване), ако хомеопатията не работеше? Какво се случва в клиниките на Джереми и Камила Шер в Танзания, в тази на Банерджи в Индия (Калкута), как хомеопатията повлиява положително СПИН страдащите, какви са фактите при диагнозата "тумор на мозъка" в Индия и докъде е действието на хомеопатичната терапия...Знаем ли достатъчно за жизнената сила, за атомите, за наночастиците, има ли логичен начин, който доказва, че хомеопатията не е плацебо? Стиска ли ни да си отворим очите и да видим, че "Хомеопатията е напълно удивителна" (К.Шер)?

 

Този филм ме развълнува дълбоко, не само заради отдадеността на авторката си да загърби личния си комфорт, да тръгне по света с камера в ръка и ентусиазъм в сърцето, в опит да се противопостави на атаките срещу хомеопатията, показвайки на светло, че делото, на което се е посветила е дълбокодействащо и без съмнение ефективно и неувреждащо. Този филм е в полза преди всичко на информирания избор, в който зрителя избира съзнателно на чия страна да застане. След представяне на множество факти, случаи и лични стории, категорично, едва ли ще остави някого равнодушен.

 

С благодарност към жеста на Боряна!

За бъдещи прожекции, моля следете страницата на Mаgic Pills България.

https://www.facebook.com/magicpillsbulgaria/

 

http://magicpillsmovie.com

 


ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ

» Свежа и вкусна лазаня от слайсирани тиквички с три вида плънка
» "Защо има война?" от Дезмънд Туту (Носител на Нобелова награда за мир- 1984 г.)
» Пълнени чушки по суровоядски
» "Raising a Vaccine Free Child" / by Wendy Lydall- в помощ на алтернативния родител
» Домашни кълнове и поници от броколи

АРХИВ


КОМЕНТАРИ


Горе