НА СУРОВО > Предястия

Свежа и вкусна лазаня от слайсирани тиквички с три вида плънка

2 март 2023 | 08:42 | Публикувано: НА СУРОВО > Предястия

"Лазаня" от сурови тиквички- пълноценна жива рецепта
Автор:
Янита Миланова

Свежа и вкусна „лазаня“ от слайсирани тиквички с три вида плънка- бърза и лесна витарианска рецепта, приготвена с любов и отношение, изцяло с живи продукти. ????????????????

Какво използвах:
- 2 сурови тиквички
- Една чаша покълнал нахут на 3 дни (за суровия хумус)
- Пресни листа от домашен босилек (за босилковото песто)
- 2 шепи зелени маслини (за маслиновия дип)
- Кедрови ядки
- Червен пипер, келп, лъжичка зехтин- екстра върджин, 3 скилидки чесън
- Домашно отгледани поници от магданоз и червено листно цвекло.

Как приготвих:
За плънките:
- Листата босилек се блендират с няколко капки зехтин, малко кедрови ядки, келп, скилидка чесън и водичка до кремообразна, плътна паста;
- Маслините се блендират с една скилидка чесън и малко водичка до плътна паста;
- Покълналият нахут се блендира с една скилидка чесън, няколко капки зехтин, келп, щипка червен пипер, малко водичка до консистенция на плътен дип.
Върху „канапе“ от суровия хумус положих няколко слайса тиквичка. Добавих върху нея от босилковото песто. Продължих със слой слайсирана тиквичка, върху който намазах маслинов дип. Завърших с пласт тиквичка, гарнирах с пресни филизи магданоз и червено листно цвекло, които си отглеждам вкъщи, поръска от сурови кедрови ядки.

Любима ензимна рецепта, която често приготвям и хапвам вкъщи с удоволствие, с грижа за здравето и чистотата на телесните тъкани. Енергийните процеси в живите организми се осигуряват от енергията, излъчвана от слънчевата светлина, която се материализира и концентрира в растенията, в хлорофилната клетка. Затова най-високата хранителна, оздравителна и лечебна стойност имат суровите храни и най-вече плодовете и зеленчуците, които съдържат максимална концентрация на слънчева светлина, под въздействието на която се генерира така ключово важния хлорофил. ????????????☺️

Бон апети!
 


ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ

» Свежа и вкусна лазаня от слайсирани тиквички с три вида плънка
» "Защо има война?" от Дезмънд Туту (Носител на Нобелова награда за мир- 1984 г.)
» Пълнени чушки по суровоядски
» "Raising a Vaccine Free Child" / by Wendy Lydall- в помощ на алтернативния родител
» Домашни кълнове и поници от броколи

АРХИВ


КОМЕНТАРИ


Горе