Свежа и вкусна лазаня от слайсирани тиквички с три вида плънка 2 март 2023 | 08:42 | Публикувано: НА СУРОВО > Предястия
|
"Лазаня" от сурови тиквички- пълноценна жива рецепта |
|
|
Автор: Янита Миланова
|
|
Какво използвах:
- 2 сурови тиквички
- Една чаша покълнал нахут на 3 дни (за суровия хумус)
- Пресни листа от домашен босилек (за босилковото песто)
- 2 шепи зелени маслини (за маслиновия дип)
- Кедрови ядки
- Червен пипер, келп, лъжичка зехтин- екстра върджин, 3 скилидки чесън
- Домашно отгледани поници от магданоз и червено листно цвекло.
Как приготвих:
За плънките:
- Листата босилек се блендират с няколко капки зехтин, малко кедрови ядки, келп, скилидка чесън и водичка до кремообразна, плътна паста;
- Маслините се блендират с една скилидка чесън и малко водичка до плътна паста;
- Покълналият нахут се блендира с една скилидка чесън, няколко капки зехтин, келп, щипка червен пипер, малко водичка до консистенция на плътен дип.
Върху „канапе“ от суровия хумус положих няколко слайса тиквичка. Добавих върху нея от босилковото песто. Продължих със слой слайсирана тиквичка, върху който намазах маслинов дип. Завърших с пласт тиквичка, гарнирах с пресни филизи магданоз и червено листно цвекло, които си отглеждам вкъщи, поръска от сурови кедрови ядки.
|
|
|
Коментриай