ХОЛИСТИЧНО

"Raising a Vaccine Free Child" / by Wendy Lydall- в помощ на алтернативния родител

20 септ. 2021 | 11:13 | Публикувано: ХОЛИСТИЧНО

Автор:
Янита Миланова

"Преди всичко не вреди! (Primum non nocere)" 

Хипократ

"Най-голямата заплаха, идваща от детските болести, е в опасните и неефективни усилия да ги предотвратим чрез масови имунизации...
Повечето от болестите, които ни убиват днес, са резултат на замърсяване на нашата физическа, политическа, икономическа, обществена, семейна и индивидуална психологическа среда...На обществото се внушава, че ваксинирането ще доведе до унищожение на инфекциозните болести и подобряване на здравето на човечеството като цяло. Както обаче сами виждаме, такова нещо не става, даже напротив- появяват се нови и то още по-сериозни заболявания и се увеличава броя на хората с хронични болести."

д-р Робърт Менделсон, доцент и педиатър с над 30 годишна практика

"Ваксините предпазват организма ни да работи естествено всъщност...Статистиката е да се увеличава продължителността на живота, живееш, но с увредена имунна система. Ако имунната система е компрометирана, увреждат ти се дробовете, сърцето, мозъка, увреждаш се на тъканно ниво..."

проф. Д. Витулкас- хомеопат и носител на Алтернативна нобелова награда (1996)

"Никъде по света официално не се стимулира създаването на система, която да следи за краткотрайните и дълготрайните увреждания, настъпили в резултат на ваксинации или пък на приемането на алопатични лекарства, и да прави тази информация публично достояние. Ако действително здравеопазването е поставено на демократична основа, то всеки би имал правото да знае това, в противен случай се нарушава основното право на човека да може да избира (в случая да ваксинира или не детето си), след като е бил правилно информиран. Самите лекари не бива да забравят, че и техните деца също стават жертва на тази порочна политика."

д-р Атанас Гълъбов- хомеопат

"Най-значимото откритие на моето поколение е, че хората могат да променят живота си, като променят начина си на мислене."

Уилям Джеймс- американски психолог и философ


Всеки родител има право на информиран избор и на свобода да реши какъв подход да избере при отглеждането на децата си. Свободата на избор означава и поемане на лична отговорност, произтичаща от решението му. И в тази връзка много родители се стремят да се информират максимално преди да направят избор, касаещ важните неща в живота им, както и относно този на децата им. Разбира се, много често избори се правят на базата на потока на новините, медийното облъчване, на чужди, наложени или масови решения. Но като че ли най-често това се случва просто поради страхове, объркване, неизяснени въпросителни, неглижиране и незнание.

На пазара последните години има доста книги, посветени на актуалните теми "имунитет" и "ваксинация", изследващи корелацията между тях и вече не е никак трудно човек да сондира информация, да намери отговор на въпросите си, да си създаде мнение и да се огледа наоколо за потвърждаващи примери, които да формират и затвърдят позицията му относно това как да подходи към здравето на детето си още от първия му ден, спестявайки си много страдания и тревоги в бъдеще време. Защото всеки избор оказва въздействие върху здравето в дългосрочен план и преди важни решения е добре да се запитаме знаем ли достатъчно за защитния механизъм, с който е проектиран организма ни, наясно ли сме как точно въздейства върху него всеки външен "безобиден" алопатичен продукт, който има за цел да превантира, да въздейства или да лекува. До каква степен е надеждно да се доверяваме на външен протектор и какво можем да направим самите ние, за да отгледаме децата си здрави и със силен имунен отговор? Безопасно и безвредно ли е ваксинирането на малки деца, добро и полезно ли е за тях и за обществото, какви са рисковете, а най-вече кой носи отговорност в случай, че се появят увреди и особено тежки поражения върху физическото и умственото здраве?

Този пост няма за цел да убеждава в личната ми позиция. В моята практика имам деца с увреждания след имунизация, имам и такива, които никога не са се срещали с медицината и мога ясно да направя категорични заключения за себе си. Целта да споделя тук за тази силна и образователна книга е една надежда- да подтикне към размисъл. Старателно събрана информация по неудобните въпроси, подкрепена с детайлни проучвания от 490 източника- повод за  критичен анализ у родителя, който иска да знае и търси отговори. Книга, насърчаваща информирания избор и правото на съзнателно и добре обмислено решение по отношение на имунизацията. Докато на родителите не се даде полагащия им се шанс сами да решат дали да ваксинират или не децата си, то значи, че на тях им се отрича правото на съгласие, без да са информирани за последствията достатъчно надеждно по въпроса.

И не на последно място, добра идея е винаги да се поинтересуваме от личния пример- какво е здравето на децата на тези, които ни съветват със заръки как да решаваме и изграждаме критерии за своите собствени деца, защото масово се случва решения да взимат вместо нас тези, които сами са жертва на една порочна практика и личния им пример е негативен. Или с други думи, внимателно да прецизираме на кого се доверяваме и как изглеждат на практика собствените му устои и позиция, в чиято истинност се опитва да ни убеди.

"Отглеждане на дете без ваксинации" от Уенди Лайдъл (Immunisation Awareness Society- Нова Зеландия)- чудесна книга, провокирана от лични травматични преживявания при близки срещи с модерната медицина, написана с научен подход от една космополитна и смела майка, която разбулва редица фиксирани митове, делюзии и погрешни схващания, касаещи привидно невинната, рутинна имунизация. Книга, прокарваща път в противоречивата информация между това, което се афишира напористо от медиите като масова спасителна мярка срещу всеки вирус, антиваксърската вълна и алтернативните методи за справяне с болестите. Едно задълбочено и изчерпателно ръководство, помагащо на родителя да се запознае с историята на ваксините, с механизма на имунната защита, да развенчае митовете, свързани с безопасността на задължителните ваксинационни процедури, да си отговори на множество въпроси за инфекциозните заболявания и важността на тяхното правилно менажиране, да прецени адекватно риска и да реши съзнателно и мъдро за децата си. Книгата е базирана изцяло на факти, в нея няма теоретизации или непотвърдени хипотези и е ориентирана към тези читатели, които искат да повишат съзнателността си и да отглеждат деца, водени от природните закони и здравия разум.

Въпросите, разглеждани в книгата:

-Струва ли си риска спрямо обещаните ползи и до колко е оправдано и безопасно поставянето на ваксина?
-Наистина ли страничните ефекти след стандартна имунизация са толкова редки?
-Вредна ли е треската и правилно ли е да я потискаме, понеже се говори, че високата температура е опасна?
-Розеола, дребна шарка, морбили, магарешка кашлица, вариола, дифтерия- поглед върху инфекциозните болести;
-Действително ли светът ще погине без ваксинации и без "магичния куршум", обещаващ, че сме защитени?
-Помагат ли масовите ваксинации за изчезването на инфекциозни заболявания?
-Измерва ли се наистина имунната защита спрямо количестото антитела в кръвта?
-Кога се провалят ваксините?
-Как работи хомеопатията и нейната роля в борбата с инфекциозните заболявания?
-Наистина ли трябва ваксинация, за да се справим с шарката, холерата, полиомиелита, тетануса, тифоидната треска, хепатит Б, туберкулоза  и пр.?
-Ваксините са научно тествани и доказват своята безопастност и ефективност при ползване. Дали?
-Да ваксинираме, пък после да дадем Thuja- това хомеопатия ли е?
-"Хомео ваксинацията и хомео профилактиката" - това пък какво е и има ли хомеопатично предписание преди да има установен симптом за лекуване?
-Авторски обобщения и заключения;
-Референции с използвани ресурси, базирани на 490 източника.


"По времето, когато се роди първото ми дете, живеех в полицейски щат, където ваксинациите бяха задължителни. Бях наясно, че ваксините могат да произведат сериозни странични ефекти, които не се упоменават от специалистите в медицинските заведения и тъй като смятах да откажа някои от тях, които бяха в задължителния календар, реших, че би било добре да се образовам за статистиката, в случай, че се озова ненадейно в съда. Моите разследвания ме накараха да прозра, че ваксинационната индустрия никога не си е правила труда да събира точни статистически данни и имунизацията е отговорна за широк спектър от хронични заболявания, че тя не е причината, поради която магарешката кашлица и дифтерията са намалели. Открих също, че не е добра идея да се опитваме да предотвратим детските болести и че можем да се справим с тях и да ги лекуваме с много по-надеждни средства от ваксинацията. Бях чувала да се казва, че е погрешно да се потиска треската и бях изненадана да открия сериозни доводи в полза на това твърдение. По-късно научих, че потискането на треската е едно от най-опасните неща, които съвременната медицина прави. Вниквайки в историята на ваксинацията открих, че става въпрос за една лъжа и жестокост...Индустрията на ваксините все още не носи отговорност за действията си при увреда на деца.

Всяко дете на планетата вече е мишена на ваксинация и резулаттът е, че виждаме епидемии от хронични заболявания, които са далеч по-сериозни от болестите, които се опитват да предотвратят имунизациите. Промоутърите на ваксинации преследват целите си с религиозен плам и не спират да правят равносметка за действията си. В демократичните страни  бюрократите се придържат към идеята, че родителя има право на информиран избор, като същевремнно укриват информация от него. Въведените закони само затрудняват родителя и тъкмо поради това аз се почувствах мотивирана да споделя това, което бях научила заедно с други родители. Децата са най-ценното ни и всеки родител трябва да вземе за себе си отговорно решение какво иска или не иска да вкарват в техния организъм."  Уенди Лайдъл

***
"Raising a Vaccine Free Child" / by Wendy Lydall, 332 стр., твърди корици, налична в много интернет магазини по света

Primum non nocere


ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ

» Свежа и вкусна лазаня от слайсирани тиквички с три вида плънка
» "Защо има война?" от Дезмънд Туту (Носител на Нобелова награда за мир- 1984 г.)
» Пълнени чушки по суровоядски
» "Raising a Vaccine Free Child" / by Wendy Lydall- в помощ на алтернативния родител
» Домашни кълнове и поници от броколи

АРХИВ


КОМЕНТАРИ


Ани Василева

12:13 | 07.Dec.2021Тазни книга има ли български превод? И бихте ли споделила малко повече от нея, защото ми се струва ценна. Благодаря!


Янита- RawLab.bg

19:00 | 10.Dec.2021Здравейте, Ани! Не, няма превод, книгата е налична на английски. Чувствайте се свободна да ми пишете в месинджъра на FB страницата коя от темите бихте искали по-разширено да разясня и ще го сторя, стига да Ви е от полза. Поздрави!


Горе