МАМА НА МОМИЧЕ

Честит Имен Ден, Матеа!

15 ноем. 2017 | 18:24 | Публикувано: МАМА НА МОМИЧЕ

Автор:
Янита Миланова

Честита да е нашата именичка днес! Да носи името си на раменете на попътния вятър, да среща красиви изгреви и кадифени залези по своя си път, който се надяваме да я води натам, накъдето я тегли сърцето!

 

Обичаме я вкупом с всичките ръбчета на инатия й нрав, обичаме я такава, каквато е- шантава, шарена, непокорна, изненадваща, сръдлива, ревлива или гушлива, мека или стипчива и възкисела, взривоопасна или балансирана, неочаквана като гръм в ясно синъо небе. Синъо като любопитния й поглед  с хилядите питанки, надничащ изпод прозрачните й мигли...

 

Обичаме аромата й, силния й (Сулфурски) заряд ;) Обичаме философските й логорейни анализи- смешни или сериозно-проникновени, магичното сладко и смислено усещане, което носи в живота ни.

 

Но най-много я обичаме заради това, че ни обича точно "Хиляда и един милион и петдесет и шест, или до луната и обратно", каквото и да значи тази стойност според личното й мерило... Знаем, че е искрено, чисто и от сърце и душа. И заради това, че с нея сме себе си, завършени и вдъхновени- като личности и като родители- недоспали, изморени, в неизбежната вечна битка с времето и прозата на делника.

 

Честит Имен Ден, Матеа! <3

 


ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ

» Свежа и вкусна лазаня от слайсирани тиквички с три вида плънка
» "Защо има война?" от Дезмънд Туту (Носител на Нобелова награда за мир- 1984 г.)
» Пълнени чушки по суровоядски
» "Raising a Vaccine Free Child" / by Wendy Lydall- в помощ на алтернативния родител
» Домашни кълнове и поници от броколи

АРХИВ


КОМЕНТАРИ


Горе