ПО ПАНТОФИ

Д-р Антоанет-един вдъхновяващ холистичен лекар с мисия

6 дек. 2016 | 17:18 | Публикувано: ПО ПАНТОФИ

Д-р Антоанет Топчиян, фотография: личен архив
Автор:
Янита Миланова

Много съм щастлива да споделя, че последните години съдбата ме срещна с наистина изключителни хора. Убедила съм се, че когато човек повиши вибрацията си, на пътя му непрекъснато застават светли, извисени, необикновени хора, които променят статуквото в сериозни мащаби, с увереност, но фино, елегантно, дискретно, кротко и изящно- без да се натрапват и без да се изтъкват, те просто  вършат своята мисия със страст и голяма доза смирение, а с енергията си привличат сродна вибрация. Вселената, разбира се, откликва на това и им помага в делото на живота им.

 

Категорична съм, че в живота човек привлича не това, което иска, а това, което е. И тук мъдрият закон на Подобието, на който се крепи цялото хомеопатично изкуство, е съвсем актуален и действа в пълна сила. Защото ние сме отражение на вселенските порядки и те се проявяват всеки миг в нашата човешка природа, докато се учим да растем като човеци и духовни, чувствителни същества.

 

Съдбата ме срещна с прекрасната д-р Антоанет на обучението ми по Аюрведична философия към Аюрведичния Институт в Бангалор, Индия. Не е тайна за никой, че аз съм голям застъпник за естественото родителство и в този сайт вече съм споделила доста от вижданията ми за начина, по който аз го разбирам и прилагам практически, в резултат на което живота ме срещна с много бъдещи и настоящи майки, с които имах и имам радостта да обменям знания и опитност по пътя към устойчиви резултати.

 

Д-р Антоанет е лекар като никой друг, защото е веган, много духовен човек, очарователна жена и в нея има много мъдрост и чистота, която личи отдалеч и привлича като магнит :) Отдадена е на изначалната идея да посреща щастливи бебета, които идват на този свят така, както природата го е замислила и да помага на майки, които вярват в силата и женската си интуиция. Споделям тук нейната визитка, за да е в помощ на тези, които имат нужда от такъв необикновен, топъл, сърдечен човек. И искрено се надявам да има повече такива като нея, които да следват природните дела и да подкрепят процеси, за които Природата мъдро е помислила в детайли!

 

Здравейте! Казвам се Антоанет Топчиян. Родена съм през 1963 г. в Асеновград. В този град съм завършила основното си и средно образование. Дипломата ми за доктор по медицина е от Пловдивски Медицински университет. Имам специалност „Акушерство и гинекология“ от Медицинска Академия гр.София.

 

От 1991 г. работя като акушер-гинеколог в Многопрофилната болница в Асеновград. От всички подспециалности, акушерството е моята любов. То е моето призвание, а през последните години и мисия за утвърждаване на вековните ни традиции за помощ при раждането в хармония със съвременните постижения на науката и техниката за диагностика.

 

За мен бременността и раждането са святи. Те са природни феномени, които ме карат да благоговея пред Твореца. Приела съм да служа на каузата „Винаги най-доброто!“ и съм убедена, че българката го заслужава.

 

Обогатила съм през годините знанията си за християнската религия и православната вяра. Имам познания по нутриционистика. Веган съм от 2000 година. Имам сертификати за ултразвук в акушерството и гинекологията като ежегодно поддържам квалификацията си в следните направления:

 

-       Мониториране на плода

-       Обучение по класическа хомеопатия

-       Курс „Шуслерова терапия“

-       Рейки

-       Су Джок терапия

 

В момента провеждам три годишно обучение по Аюрведично хранене и балансиран живот.

Подходът ми е холистичен. Обичам природата, хората и животните и отдавам всичките си знания и умения на бъдещите майки от момента на преди зачатието, по време на бременността, самото раждане.

 

Работата ми в кабинет за извънболнична помощ ми позволява да участвам в целия прцес от проследяването на бременността до самото раждане. Активно насърчавам пълноценната връзка между майка и бебе още по време на бременността. Дълбоко вярвам в пренаталното възпитание. Привърженичка съм на естественото раждане и се старая то да бъде един незабравим момент в живота на жената. Боря се със закостенели разбирания, на които и аз самата съм била обучавана. Имам отворено съзнание за хармонията във Вселената, част от която е и тайнството на сътворението и раждането.

 

Стремя се да водя чист живот и поддържам здравето и духа си на високо ниво за пълноценна среща с новите поколения.

 

Прекланям се пред съвършенството на Природата и й служа с работата си, давайки максимума от себе си и цялото си усърдие.

 

Осъзнавам отговорността си и вярвам, че началото на живота е от изключителна важност за развитието на личността. Желая и подкрепям идването на новороденото да се случва в прегръдката на майката и мисля, че това изживяване е божествено.

 

Вярвам, че Бог ми помага!

 


ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ

» Свежа и вкусна лазаня от слайсирани тиквички с три вида плънка
» "Защо има война?" от Дезмънд Туту (Носител на Нобелова награда за мир- 1984 г.)
» Пълнени чушки по суровоядски
» "Raising a Vaccine Free Child" / by Wendy Lydall- в помощ на алтернативния родител
» Домашни кълнове и поници от броколи

АРХИВ


КОМЕНТАРИ


МАРИЯ ВЕЛ4ЕВА

11:50 | 22.Dec.2016НАЙ СЪВЪРШЕННИЯ И ДОБЪР 4ОВЕК ,КОГОТО ПОЗНАВАМ ЖЕЛАЯ ЗДРАВЕ!


Янита-RawLab.bg

10:38 | 27.Jan.2017Мария, благодаря за отзива! Споделям напълно впечатлението ти от д-р Антоанет! :)


Горе