ИНТРО

Ден на Здравето

7 апр. 2019 | 13:26 | Публикувано: ИНТРО

Автор:
Янита Миланова

От любима дружка днес по случайност разбирам, че 7-ми април е Световният ден на Здравето. Стори ми се срамота да не драсна някой ред в чест на този светъл, зелен празник.

 

Здраве. Нещото, което си пожелаваме при всеки хубав повод и нещото, към което се стремим и за което сме готови да се борим с цената на всичко и без подбор на пари и средства, когато ни се стовари някое житейско препятствие. Нещо, което често смятаме за перманентна даденост и за което се сещаме, когато ни се разклати почвата под краката и изгубим равновесие. Здравето, което не се намира на върха на никоя спринцовка и не е имплементирано в никоя фармацевтична таблетка. Онова, което ни е дадено Отгоре с молба да го стопанисваме добре, с мъдрост, с осъзнатост и с грижа. Защото без здраве човек не може да стигне "Висшата цел на своето съществуване"* (*Ханеман).

 

Без здраве няма усещане за благополучие, за свобода, няма потребност от любов, няма стремеж към мъдростта, към истината, няма осмисляне на ценностите в живота, няма усещане за покой, за свързаност и единение, за красота...

 

Затова пожелавам на всички, които споделят част от времето си с моя сайт, да имат дълбок поглед върху понятието "Здраве", да съумяват всеки ден да го обрижват добре, да се стремят към хармоничен порядък на всички нива, да ги е грижа за всяко действие, с което правят една крачка напред вповече към стабилността си, към живот без потискане, към живот в свобода.

 

Смятам, че живота, който си струва е живот без страх, живот в страст, креативност, съзидание, с плам, с дългосрочна цел, с ентусиазъм, с любов, в съкровеност, споделеност. А най-силния мотив в този осъзнат път е личния пример, който онагледяваме на децата си всеки ден. Без теоретизации, без забрани, без заплахи...

 

Чудих се как в едно кратко и просто изречение да напиша личната ми дефиниция за здравето, не ми хрумна друго, освен да пожелая на всички Безусловна хармония.

 


ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ

» Свежа и вкусна лазаня от слайсирани тиквички с три вида плънка
» "Защо има война?" от Дезмънд Туту (Носител на Нобелова награда за мир- 1984 г.)
» Пълнени чушки по суровоядски
» "Raising a Vaccine Free Child" / by Wendy Lydall- в помощ на алтернативния родител
» Домашни кълнове и поници от броколи

АРХИВ


КОМЕНТАРИ


Горе