ПЪТ

Импресии от остров Корфу

26 ян. 2017 | 18:22 | Публикувано: ПЪТ

Автор:
Янита Миланова

Мислех си, че архивът от тази ми последна почивка като "свободен електрон" е бевъзвратно изгубен.

Все пак става дума за пътуване до Корфу в далечната 2010-та, когато бях на прекрасна ваканция на този вълшебен остров в компанията само на 2 приятелки :)

 

Снощи, докато пренареждах книгите си в опит да открия една конкретна, се натъкнах на това архивно CD и се възрадвах до небето, че тия двайсетина прашасaли кадри с отчайващо качество, обида за всеки перфекционист, няма да потънат в забвение и все пак ще видят бял свят, най-малкото заради спомените ми от този хубав момински септември през 2010-та :)

 

Извинявам се предварително на всички естети, но снимките са правени с архаична техника и с ниска резолюция, все пак кой да преположи, че седем години по-късно ще искам да ги постна в сайта си :)

 

Корфу- ех, сега да бях там...Вместо да газя в кишата навън и да ми замръзват всички телесни придатъци при тия минусови температури в София...Там е прекрасно, наистина. Казвам го като човек с космополитен дух, който има истинска страст да пътува, приключенства и явно е в откровено активен туберкулинов миазъм последните години :)))

 

Няма много какво да се каже за там, популярна дестинация е, но е красиво място заради италианския дух, сочните цветове, тюркоазените води, положителните температури, културното наследство и красотата си. Преживях да се нося по вода на кораб до там и има защо ;)) Както се вижда, неотлъчно до спасителния пояс :))

 

Чакам удобен случай, за да отида пак със семейството си. Защото си заслужава. Отвсякъде.

 


ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ

» Свежа и вкусна лазаня от слайсирани тиквички с три вида плънка
» "Защо има война?" от Дезмънд Туту (Носител на Нобелова награда за мир- 1984 г.)
» Пълнени чушки по суровоядски
» "Raising a Vaccine Free Child" / by Wendy Lydall- в помощ на алтернативния родител
» Домашни кълнове и поници от броколи

АРХИВ


КОМЕНТАРИ


Иван Старейшински

1:58 | 05.Dec.2017Бях на този вълшебен остров през 2012 година през август за 15 дни! Впечатленията ми оттам са превъзходни и изключителни! Съчетание на великолепна природа, кристално чистото Йонийско море и шедьоври на архитектурата и изкуството, летни дворци на Европейски императори! Достатъчно е да споменем, че на остров Корфу се намира "Ахилион" - летният дворец на Австрийската императрица Сиси, както и дворецът "Мон Репо", където е роден принц Филип - Херцог на Единбург и съпруг на кралицата на Великобритания Елизабет Втора!


Горе