ХОЛИСТИЧНО

Как да се родят по-здрави деца?

27 окт. 2018 | 17:35 | Публикувано: ХОЛИСТИЧНО

Как да се родят по-здрави деца? Фотография: личен архив
Автор:
Янита Миланова

Идеята за този материал се появи съвсем спонтанно покрай холистичната ми работа с проекто-майки,  бременни и раждащи жени и искрено се надявам посланието на изложението по-долу да се приеме  като споделяне на една конструктивна опитност, на едно наблюдение с голяма давност във времето, написано от един блестящ ум с близо 60 годишна практика в полза на здравето на хората.

 

Този материал няма за цел да насажда вина или да критикува някого заради изборите му. Изборите (независимо добри или лоши) и следствията от тях са си наш личен капитал, който се отразява директно на перосналната ни житейска "сметка".

 

Много мислих преди да го постна, понеже покрай заниманията ми с чуждите проблеми последните години, това беше редовния въпрос, на който се налагаше (налага) да търся отговор и да обяснявам защо след години на "безобидни" фармаинтоксикации и имуносупресии, човекът не помни от кога не е вдигал висока температура при остро състояние, защо има някакъв ментален дисордър, паник атаки, депресия, страхове и не му се получва естественото зачатие, на което гледаме по традиция като на прост механичен акт с цел бременност и продължаване на рода.

 

Този материал цели да продуцира размисъл и по-дълбок аналитичен поглед върху наболялата съвременна ситуация, свързана с все по-пандемичната тенденция към невъзможност за естествено зачатие, възхода на топ болничната, скъпоструваща асиститирана изкуствена репродукция, свързана с редица хормонални травматизиращи интоксикации, които целят да надхитрят природата. Свидетели сме на раждане и отглеждане на все по-болни фармазависими деца, продукт на съвременните схващания за възпроизводство и медикализиран живот на таблетки и прахчета...И масовия тренд да отглеждаме наследниците си между кабинетите на поликлиниките, далеч от базовата идея, че човекът е част от природата и подлежи на изначалните природни закони. Понеже ако някой дръзне да се отлъчи от матрицата, да преразгледа и коригира навреме лайфстайла си (храна, лечение, вибрация, съзнателност), то той е "краен, луд, безотговорен, олдфешън" и пр. етикетизиращи бисери, на които съм се наслушала до изприщване последните години.

 

Модерните градски хора все повече възприемат идеята, че в 21 век ние отдавна сме скъсали връзката си с природата и законите й за възпроизводство и лечение, живеем в мръсна среда, дишаме мръсен градски въздух, ядем псевдо храна в полиетиленче от супермаркета, зачеваме в лаборатории и епруветки, раждаме посредством изкуствено родоразрешение или с епидурална анестезия  и не кърмим, понеже в 21 век си има модерни адаптирани млека- хибрид между крава и модерна химия, облицовани в токсична пластмаса и каучуков биберон. И най-голямото ни извинение за цялата тази модернизация е "Ами живеем в 21 век, да не съм като прабаба ми да раждам на нивата с леля Пенка от долната къща, след като съм прекопала 2 декара царевица..."

 

Съвременните схващания за модернизирането на естествените процеси, които природата е закодирала в нас, бидейки ние част от нея, обаче си имат цена и много често тя е много висока и е свързана с разочарования, безброй грешни решения от предоверяване на авторитети и елитни титли в бели престилки, дълбоко разстройване на здравето, пускане по хлъзгавата пързалака на хроничните болести с бясна скорост, въртене в омагъосан кръг десетилетия наред и в крайна сметка, загубата на свобода и щастие- най-висшите ценности на здравия човек.

 

Не искам да досаждам с повече очеизваждащи  факти, затова в следващите редове ще споделя някои разсъждения на един от любимите ми учители, носителят на Нобелова награда проф. Витулкас по темата и се надявам тя да даде една нова гледна точка на четящите тук, които планират да създадат здраво дете, да родят, да отглеждат, лекуват и възпитават, съгласно природните закони.

 

Нека се осмелим да бъдем мъдри, за да се радваме на устойчиво здраве на физическо, емоционално и ментално ниво в перспектива.

 

Как да се родят по-здрави деца? (редовете надолу са на проф. Витулкас)

 

Живеем в много объркани времена...Ваксинацията спира епидемията, но реалността е такава- имунната система след това става неспособна да среща остри болести. Основният въпрос е- това се случва, да, но на каква цена- пораженията нямат цена. Имунната система се променат така, че да не е способна да отговори на враговете, на патологичните причини. Само забележете инвазията на модерните болести- шизофрения, Алцхаймер, идиотизъм, психически/ емоционални разстройства... всички тези болести, които засягат по един много дълбок начин мозъка (менталното ниво).  Ако видите статистиката, ще забележите, че има силно увеличение на болестите на мозъка- в същото време има минимализиране на отговора на имунитета към острите заболявания, ще открием, че има минимизиране на острите и увеличение на сериозните хронични болести, които засягат мозъка. Никой не обръща внимание на това, което казвам. Техният аргумент е, че полиомиелитът се илеминира чрез ваксинирането, но ако видим реално,проблемът е колко тази ваксина е отговорна за всички автоимунни заболявания, за нервно-маскуларните заболявания, за все по-актуалната мултиплена склероза. Манипулирането на организма  създава ситуация, където да остане здрав, но по един повреден начин, това ние виждаме сега с пропагандирането на ваксинациите.  Ние компрометираме живота всъщност, това значи, че човек загубва част от живота си- да се радваш, да си щастлив, да можеш да изпитваш екстаз, всички позитивни емоции, присъщи на един емоционално и ментално здрав човек. Обратното е тревога, страхове, суицидни депресии и Алцхаймер.

 

Какви са условията, за да се роди здраво дете? Това е голям проблем на съвременното общество. Западната, модерна популация отива към дегенерация, само малък процент деца се раждат здрави... Децата се раждат с липсващи части днес, липсваща ръка, ухо, или с липсващи качества на друго ниво. Умът ти трябва да е настроен да приема идеи-  да е притихнал, нови идеи да се родят...

 

Какво значи тотална тишина, да няма фактор външен или вътрешен, който да афектира клетките на тялото, клетките да са релаксирани. Не пий, не се дрогирай като правиш дете, ако искаш да е здраво... Зачева се ново дете, нова идея- това е магичен момент, момент на създаване. Ние ставаме като създатели, като въплащение на Бог,  който чрез нас оперира... В този момент трябва да си подготвен правилно. В този съкровен момент можем да имаме два фактора- външен и вътрешен, може да има радио, телевизия, радиация, облъчване, замърсяване, дрога, алкохол-  това прави тялото ни нестабилно и ни тласка към депресията. В днешно време все повече хора са подложени на тия фактори. После се появява несигурност за нас самите.

 

При срещата на сперматозоида и яйцеклетката се случва чудо- в този момент трябва да си в състояние на тишина вътрешна, покой, а не на депресия. Най-големият конфликт, който се появява е страха от смъртта, това е голяма тема, в нея нашите клетки са засегнати. Това замърсяване обичайно ли е за хората, които живеят в планините на Венецуела, на Кавказ? Не! Това е характерно за модерните хора. Ние се докарваме до това състояние, в което не можем да заченем. Проблема на зачатието става все по-голям, в нашето общество това е много голям проблем сега, въпреки това все още има някакви зачатия. Въпроса е това зачатие пълноценно ли е или не? Това е много тъжно заключение на обществото,в което живеем... Искам да разберете тази фаза на тишината/ покоя, това е механизма на Създаването. Искам да разберете защо. В този момент няма влияние от тези фактори, има и някакъв непознат фактор Х, който завършва идеята, Какво се опитват да направят йогите- да успокоят ума, да притихне ума им, просветлението е състояние, в което предаваш всичките си сили и качества, обединяваш съзнанието си с нещо по-велико, тогава има създаване на живота. Чувстваш, че нямаш нужда от съветите на никой, ти си завършен, това е много рядък момент. Ако зачатието се случи при такива условия, ще имаш възможно най-здравото дете, без липсващи органи, без липсващи ментални качества.

 

Природата има своя логика...Днес учените се опитват да надхитрят природата, да произведат човек без зачатие, това е много опасно! Природата е измислила Ерос- на английски се казва влюбване. Природата намира начин да се стигне до тотално задоволство, тотална релаксираност на сетивата... Когато хората са влюбени, те толкова се обичат един друг, загубват напълно себе си един в друг, искат да са свързани с другия човек, това е толкова силно и всепоглъщащо, че тотално загубват своята индивидуалност, Егото им се смалява до неузнаваемост. Кулминацията наричаме оргазъм- това е състояние на висше вълнение, на загуба на индивидуалност, загуба на еготичния елемент. Клетките, които отделяш в този миг са в състояние на върховно задоволство, състояние на пълна завършеност, това е състоянието на оргазма.

 

Да разберем колко е важно – на детето заченато и родено неестествено ще му липсват органи или качества, заради непълноценността на зачатието, качества на ума ще липсват...Някои жени никога не изпитват оргазъм, понякога можем да кориграме това с А... , С..., Л...- Т....(имената на лекарствата са премахнати умишлено). Понякога хората стигат до стерилност, даваме лекарство, следващите няколко дни се случва зачеване. И... е едно от лекарствата за стeрилитет, след нея жената често забременява. Хомеопатичното лекарство (добре подбраното индивидуално) създава условия в тялото, балансирайки го, за да се зачене пълноценно.

 

Колко неправилно медицинския свят разбира проблема на стерилитета, изкуственото осеменяване  често не е ефективно...Защо се появява изкуствено осеменяване? Жената не е в тази фаза, в която трябва да е - покой, пълно отдаване, любов, загуба на еготизъм и пр. Защо не можем да надмогнем природата, да я надхитрим... Кой се влюбва в наши дни? Мислите ли че, са много... Ако животът ти се върти само около теб, ти си резервиран, значи не си влюбен, това става норма в обществото днес... Американският модел... вижте двойките, вижте количеството на разводите днес...  Американският модел двойка... такава двойка не създава нормално човешко същество, създава малко чудовище, "тератогенеза" е да се роди чудовище. Имало уговорени бракове в Индия, Африка...Ами  има уговорени бракове. Отиват на астролог, ако астрологът каже, че двамата са подходящи, се женят и пак разделите са многократно по-малко от това, което става в нашето модерно общество. В нашето общество има много разводи. В нашето общество сме загубили способността да разпознаем другия. В западните общества няма истинско свързване...има конфликт между партнъорите..

 

Говорим за сериозно вътрешно замърсяване в наши дни. Индия е страна, в която всеки се опитва да направи нещо духовно, да бъде духовно въвпечен, като казвам вяра, имам предвид наистина вяра, духовност- тези, които създават войни,тези, които искат да контролират другите, да ги експлоатират...Ако наистина искаш да стигнеш до по-висше съзнание, до Бога, забрави тогава да си враждебен.

 

Войната в Косово- избиха хиляди...Разпространяват радиоактивни материали над Европа....убиваме хора...защо са толкова опасни за човеците? Защото радиоактивността дава постоянна възбуда на клетките, те се размножават без никакъв стоп (рак), после имаме много тератогенеза- раждане на чудовища. Ако женските яйчници не функционират нормално, няма да се случи зачатието.

 

Не е нормално някой да каже, че никога не се е влюбвал, 25-30 годишни хора казват това днес, не е нормално... липсва тази страст, която да ги доведе до това състояние на подходяща за зачеване фаза. Много важен фактор е момента на зачатието...Западната цивилизация днес е тотална дегенерация...

 

Като ми дойде време да умра., ще умра в интегритет със себе си и с усещане за мир и покой, това знам аз и мисля, че това е правилно.

 

Учените искат да произведат нещо без чувства, без сърце...пълно заобикаляне на природните закони...Влюбваш се заради другия човек,  може да му вярваш напълно, другият е отворил сърце за теб и  ти отвръща, тогава се създава любовта, тогава се създава дете.... Иначе няма Ерос, няма чувства, има липса на задоволство. Може да ходиш на църква, да се молиш, да медитираш, да имаш благословията на Гуру...после се се разочароваш на някакъв етап от всичко това,  изпадаш в депресия, правиш болни деца...

 

Депресия е да не се интересуваш от нищо, сега депресиите са навсякъде...много хора са засегнати от тях... При менталните пациенти има много  делюзии - звукови или визуални, те живеят в света на въображението, не живеят в реалния свят...В маниакално състояние на наркотично опиянение например,  може да имаме лоша опитност, да ни изиграе лоша шега, в някакъв етап ще се наложи да се плати цената за това, много хора са пробвали и са отишли в грешната посока. Въображението е нашата врата към най-висшето разбиране,  ние се опитваме да върнем баланса в пациентите ни, да ги върнем към нормалните природни правила.

 

Накъде върви цивилизацията, загубваме възможността да бъдем деца, да създаваме здрави деца...В детската душа има елемент на чистота. Вървим към тотална загуба на човешка идентичност...

 

-----

Източник:

- извадки от личните ми записки от лекции по философия на хомеопатията на Проф. Витулкас

- www.vithoulkas.com


ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ

» Свежа и вкусна лазаня от слайсирани тиквички с три вида плънка
» "Защо има война?" от Дезмънд Туту (Носител на Нобелова награда за мир- 1984 г.)
» Пълнени чушки по суровоядски
» "Raising a Vaccine Free Child" / by Wendy Lydall- в помощ на алтернативния родител
» Домашни кълнове и поници от броколи

АРХИВ


КОМЕНТАРИ


Горе