ПО ПАНТОФИ

Малинка Иванова- един живот в енергията на Рейки

23 февр. 2017 | 15:20 | Публикувано: ПО ПАНТОФИ

Малинка Иванова- Рейки Мастер Фотография: Тихомир Илиев за RawLab©2017
Автор:
Янита Миланова

Рейки е популярна енергийна система за лечение (и самолечение) чрез полагане на ръце. Активирането на канал за енергията се осъществява чрез иницииране от Учител (Сенсей), посредством специален ритуал, т.нар предаване на настройки. В най-общи линии, Рейки се използва за възстановяване на баланса и хармонията на физическо, емоционално и ментално ниво, въздействайки върху фините тела.

 

Отдавна се канех да напиша материал за ползите от пратикуването на Рейки, но понеже смятам дълбокия личен опит за най-важен, прецених, че ще е добре да оставя това начинание за догодина, за да мога да разкажа по-пълноспектърно за тази чудесна енергийна система през моя поглед. Този път реших да поканя за това една дама с много повече опит в Усуи и Каруна от мен :) Една фина жена, която много харесвам и която е интегрирала до такава степен Рейки в живота си, че не използва енергията в ежедневието си само за неща, за които още не й е хрумнало. И го прави с категорични резултати!

 

Малинка е човекът, който спасява гърба ми всеки път, когато се преработя и се схвана от часовете седене на компютъра в цъкане на някое файлче- без да ям, пия, че и на моменти забравям и да дишам ;)  Малинка има фруктово име, слънчева усмивка, с която ще я запомня, винаги е в шеговито настроение, с отворено сърце и всеки път като съм при нея се радвам не само на уменията, но и на компанията й :) И не, един час никога не ни стига да се набърборим (по женски) :) Гърбът ми обаче оценява високо способността й да връща виталността в тялото ми, докато балансира потока на енергията в чакрите с размах и по начин, който усещам веднага. Уникално е умението й да интегрира енергия с висша вибрация в класическа масажна възстановителна техника за един синергичен резултат. А за това, че е много красива и обаятелна, просто няма нужда да споменавам- то си е бонус към всичките й бенефити ;)

 

Щастлива съм да отстъпя следващите редове на тази слънчева дама, с която имаме толкова общи теми за споделяне, за да ни разкаже тя самата повече за възможностите на Рейки от висотата на личния си опит :)

 

P.S. Този материал е и специален комплимент за нашия общ Сенсей- Тина Захариева, с благодарност! <3

 

Здравейте! Казвам се Малинка Иванова, омъжена съм, по образование икономист, а по призвание холистичен консултант и инструктор по Рейки. Казвам „инструктор“, а не „учител“, защото смятам, че човек сам избира да учи и напредва, a аз само давам напътствия как може да се управлява Енергията. Майка съм на две вече пораснали момичета :)

 

Практикувам физически масажи и енергийни терапии. Имам придобити сертификати по Класически масаж, Шиацу масаж, Юмейхо масаж, Тай масаж, Рейки терапии, Мастер Усуи, Каруна и Лайтариан Рейки, член на Световната Каруна Рейки асоциация.

 

Харесва ми работата с ръцете, защото отваря сърцето. По този начин смятам, че споделям с хората най-доброто, на което съм способна. По свой уникален начин им помогам да намалят стреса и напрежението, като релаксирам телата им и хармонизирам енергията в тях. Помагам им да открият ползите от Рейки енергията за събуждане на собствените им лечителски способности, за достигане до един по-здрав, спокоен, балансиран и щастлив живот.

 

Призванието си открих едва преди няколко години. Семейството ми се премести да живее в София през 2010 г. и естествено трябваше да си търся нова работа, но сякаш сърцето ми искаше свобода, нещо различно от досегашното ми занимание, нещо по-вълнуващо, творческо и в същото време полезно...

 

Покрай ежедневните домакински задължения, имах много време да общувам със себе си. В домашната следобедна тишината, докато плетях пуловер на съпруга си (първата сериозна плетка :)), в съзнанието ми се изплете идеята с какво искам да се занимавам. Исках да работя нещо с ръцете си и то да носи полезност на хората. Е, отговорът на въпроса ми не закъсня :) Последваха професионални курсове по масаж, които ми се сториха доста примамливи, предлагаха почти всичко по критериите, който си бях заложила. Реших да пробвам, пък каквото излезе :). Оказа се, че бързо и лесно ми се отдава това занимание, толкова ми хареса!

 

Последвалите години се посветих на учене и усъвършенстване на различни масажни техники и по естествен път покрай физическите терапии, дойдоха и енергийните. Отворих си и собствена работилница за лична практика „Хармония и Баланс – Холистична работилница за масажи“. Работата с клиентите ми дава голямо удовлетворение и радост. Когато си съчетал инструментите от всички терапии, които владееш и си използвал най-подходящите за конкретния проблем при този човек, тогава ти не правиш само масаж, а уникална индивидуална терапия на всеки според нуждата. Това ме кара да се чувствам като творец, а благодарността в очите на хората ме изпълва с любов!

 

Работата с Рейки придаде на живота ми налъпно нова емоция. Комбинацията на енергията с масажните ми техники, дават на доверилите се и на мен максимална доза полезност .

 

Толкова много експериментирах в работата си, че ми се струва,че без Рейки не бих могла да правя масажи. Защото установих, че ефекта от лечение при почти всички клиенти настъпва за много по-кратко време, отколкото преди, когато правех само класически масажи. Енергията запълни онази празнота, която ме караше да се чувствам недоволна от резултата, нещо все не ми достигаше, нещо липсваше. За мен вече е сигурно и ясно, че двете процедури вървят ръка за ръка и употребата само на едната (физическата или енергийната), ще е само едната половина на монетата. Двете заедно ускоряват, както физическото лечение, така и духовното израстване.

 

Рейки ми даде отговор на много житейски въпроси. Отговори за това, кой е отговорен за моето здраве, за моите емоции и възприятията, за моето щастие. Накара ме да погледна себе си през призмата на фините частици, на квантите, на атомите, чрез вибрациите, чувствата, мислите и думите,  даде ми отговорност и вътрешно знание: коя съм, от къде идвам и къде отивам. Аз сътворявам себе си и света около мен!

 

Рейки е толкова универсална, чиста, нежна, силна енергия и може да се интегрира във всяка среда. Основното й предназначение е да лекува, да променя нездравословните вибрации във физическото и енергийно тяло.

 

Всеки орган или система в човешкото тяло има своя вибрационна честота, когато тя е нарушена се получава дисбаланс. Рейки по естествен начин неутрализира патогенните честоти и ги възвръща в първоначалните, зададени от Твореца вибрации. Създава мощна резонансна вълна. Въздействайки на всички нива (физическо, етерно, емоционално, ментално и духовно), прави лечението дълбоко и трайно.

 

От личен опит и наблюдения, споделям, че няма физическа болка, която да не се корени в емоциите ни. Схванатият гръб е не само от физическо натоварване, той носи и нашият емоционален товар и ако човек не влезе в основата на болката и не разбере нейното предназначение, не би могъл да се излекува трайно, а ще получи само временно и частично облекчение. Рейки е система, която има подходящите инструменти, за да работи на всички нива, на многопластовото ни тяло, за да внесе равновесие и оздравителен баланс.

 

От няколко сеанса с Рейки установих, че се повлияват скоро появили се болки и здравословни проблеми, като при малки деца това става почти веднага. Колкото е по-стара и хронична болката, толкова повече Рейки сеанси са необходими, а понякога се налага да се включат и използват и други холистични практики като масажи, хомеопатия за дълбоко въздействие, йога, здравословно хранене и т.н. На енергията й е необходимо да се натрупа в тялото, да се наслои, да проникване в дълбините на съзнанието и подсъзнанието, за да започне да действа видимо и осезателно.

 

При лечението с Рейки е необходима „индивидуална доза“ постоянство, увереност и вяра, който носят винаги положителни резултатите. А точната доза за всеки е индивидуална.

 

Много хора се притесняват, че Рейки е някакво религиозно движение. Аз бих казала, че ако здравето е религия, то тогава и Рейки е религия. Ако светлината е религия, значи и Рейки е религия, ако добрословието е религия, то и Рейки е религия. Ако любовта е религия, то и Рейки е религия. За мен тя е Религия на Светлината и Любовта. Малко са хората, който не вярват в нищо, всеки вярва в нещо. Често хората не могат да кажат какво е и го наричат „Абе, има някаква сила“. Тази сила няма име, няма образ, но всички сме я усещали, всеки според житейският си опит. Е, това за мен е религията на Рейки, сила на светлината и любовта! А вече учените много добре описват тази сила чрез Квантовата физика. Светът на атоми, молекули, протони, неутрони, етер.

 

Това е онази сила, която е навсякъде около нас, в нас и ние сме в нея. Когато човек бъде канализиран да работи с Рейки, той става по-сетивен, по-възприемчив и по-лесно улавя и работи с енергията в етера. Рейки винаги работи за най-висше добро. Към всеки тя ще бъде толкова силна и мощна, колкото индивидуално той има нужда. Рейки използва вселенската мъдрост и вселенската сила, която е навсякъде ...А ако някой не е получил изцеление от Рейки, то е било защото има какво още да учи на дълбоко духовно ниво, но при всички случай Рейки ще му помогне да придобие тази духовна интелигентност и мъдрост, за да продължи напред.

 

Всеки има своята сетивна възприемчивост, защото всеки е индивидуален и уникален. Всеки има своята божествена дарба, различна духовна зрялост, различни темпове на вървене и всеки по различен начин интегрира Рейки в живота си. Едни чрез рисуване, други чрез писане, трети в свирене и танцуване, други пък в дарба да надниква в миналото или бъдещето, да развиват лечителските си качества или качества на мастер, учител и т.н.

 

С Рейки човек развива ясно виждане, ясно чуване, ясно усещане, силна интуиция и то толкова добре, колкото е по своему индивидуален и уникален. Рейки е инструмент за лично творчество.

 

А как се чувства човек след Рейки сеанс? На първо време всички споделят, че усещат едно цялостно спокойствие, чистота, лекота, тишина понякога сънливост, отпадналост, но се чувстват повече заредени и щастливи.

 

Моят първи досег с енергията беше при първото ми иницииране. Бях чела много малко, но и то ми беше достатъчно да разбера, че Рейки помага. Получих такава вълна на топлина в дланите, прилив на щастие и някак различна любов, сякаш бях открила изгубен скъп приятел. Истинско щастие! :)

 

От опита си знам, че всичко зависи от патологията на заболяването или проблема на клиента. Тези различни състояния представляват и различна дължина на вълната на енергията. Споменах, че Рейки неутрализира нездравословните вибрации с резонансна вълна, за да ги възвърне в обичайната им честота на трептене. Просто оставям енергията да се предаде на клиента, ползвайки моето тяло за предавател като накрая го свързвам с енергията на Земята (заземяване), за да може да се уравновеси и да продължи напред. Този „танц“ понякога е доста изморителен, но пък накрая тялото е рестартирано, енергията е хармонизирана, а човекът обновен.

 

Всеки може да бъде канализиран в Рейки, но трябва сам да е взел съзнателно това решение. Да е готов за подобна стъпка, да се обича, да е готов да обича другите, да е готов да заразява с любов. Защото Рейки преди всичко е любов.

 

Канализирането или още наречено иницииране, е ритуал, при който обученият Рейки Мастер, отваря основният канал за провеждане на енергията в тялото на човека (това е гръбначният стълб), полага в него защити и предпазни механизми и го разширява, за да може да преминава през него по-голямо количество енергия. Разбира се, всичко това се извършва на енергийно ниво. Всяка инициация или всяко ниво на Рейки разширява повече и повече този канал. Състоянието, в която се намира приемащия настройката, е подобно на медитация. Усещанията и преживяванията са уникални за всеки, но винаги е много емоционално.

 

Казват, че когато ученикът е готов, учителя сам идва при него. За мен учител се избира интуитивно и всеки трябва да се води по свои вътрешни усещания. Хубаво е преди това да отидете да ви направи Рейки сеанс, тогава ще го познаете чрез сетивата си, не с ума. Сходните вибрации на хората се привличат и вие ще привлечете точно този учител, от който имате нужда.

 

За мен Рейки работи на 100% всеки път, когато се самолекувам, когато я ползвам в ежедневието си. Аз имам увереност и силна вяра в резултата. Когато работя за друг човек се преплитат вярванията и на двама ни, понякога надделява моята вяра, друг път тази на клиента, която може да е с дълбоки неотработени емоции или да има кармична обремененост. Понякога резултатът настъпва по- напред във времето. За мен Рейки работи винаги, но в различен интервал на време. В лечението аз съм само канал и предавам енергия, кога ще настъпи резултата зависи от получателя и неговата висша мъдрост. От мен се иска да бъда чист, широк и неутрален канал

.

Според моето мнение е много  важно да разберем, че здравето ни е лична отговорност и на какви честоти ще трептим, както и какви избори на механизми за постигането му ще изберем, зависи само от нас. Опитът ми показва, че който сам използва и работи с Рейки енергията винаги получава резултатите,  които е вярвал, че ще получи. Веднъж придобил умения да работи с Рейки, човек никога не ги загубва. Може да не ползва енергията дълго време, но когато и да изкаже намерение „Моля Рейки да се активира“ тя е вече активна. Всеки сам определя темпото си на развитие и разширение. С Рейки твориш колкото и когато пожелаеш.

 

Рейки е космическа енергия, вселенска мъдрост. Още при инициацията човек става защитен и предпазен от „изхабяване“ или „прегряване“. Енергията тече през него като през проводник, без да намалява личния му запас от енергия. Всичко това е под пълен контрол на вселенската мъдрост. И въпреки това човек трябва да постъпва отговорно и разумно, с мисъл за максимално и най-висше добро на всички.

 

Ако лечителят е лично енергийно силен т.е. работи непрекъснато със себе си, за своето изчистване, усъвършенстване и лечение, то той ще повлияе на болестта дори ако клиента е с негативна нагласа. Най-малкото ще повиши вибрацията му и ще му стартира духовното пробуждане.

 

Доверието е първата крачка към лечението. Рейки основно работи със системата от чакри,познати и използвани в индийската медицина, както и с енергийните канали т.н. меридиани и акупунктурни точки, които се намират в етерното тяло на човека. Когато работим енергийно върху чакрите, ние физически подобряваме работата на хормоните, съответно настъпва и физическото оздравяването. Когато полагаме ръце върху чакрите, ние им помагаме да отработят и изхвърлят застояла, замърсена енергия и ги изчистваме.

 

Работата с Рейки за мен е толкова лесна и чиста. Необходими са само доза добри слова, ясна мисъл за това, какво искате да направите с Рейки и малко отделено време за работа и себеобичане. Колко е трудно, вие преценете :)

 

Философията ми за хармоничен живот е да правя, това което ми харесва, което ми доставя удоволствие и това, което изяжда минимум енергия от запасите ми. Да разширявам съзнанието си и във всяко свое занимание, да давам най-доброто, на което съм способна. Твори с любов, живей с любов и бъди любов! Рейки е моето ежедневие непрекъснато и във всичко. Когато се събуждам правя енергийна защита около мен, призовавам си Висшето Аз да работи днес с мен, да ме напътства. Благодаря. Сутрешното си кафе зареждам с Рейки за бодрост и тонус, когато готвя зареждам храната да носи необходимата жизнена енергия на всички вкусили я. Когато се грижа за цветята и домашните любимци, когато шофирам зареждам пътя за бързо, хармонично и безаварийно пътуване, дори намиране на място за паркиране също :) Искам да кажа, че това на 120% винаги работи, дори понякога чак самата аз се изненадвам :) Когато медитирам, когато искам да заспя бързо, когато работя и искам да ми спори...Когато искам да разреша възникнал проблем от всякакъв характер и още за какво ли не... Благодаря на всички пазители, били през деня с мен...

 

Аз не ползвам никакви лекарства :) Когато  усетя, че се разболявам, „пия“ Рейки, сол и сребърна вода (тези трите в различна комбинация). Май не ползвам Рейки само когато спя и за неща, за който още не съм се сетила.

 

Какво повече да искам? Имам всичко! И имам още толкова много да уча по моя път! Обичам да работя с Рейки!:)

 

Благодаря!:)

 

ФБ страничка на холистична работилница "Ин и Ян" 


ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ

» Свежа и вкусна лазаня от слайсирани тиквички с три вида плънка
» "Защо има война?" от Дезмънд Туту (Носител на Нобелова награда за мир- 1984 г.)
» Пълнени чушки по суровоядски
» "Raising a Vaccine Free Child" / by Wendy Lydall- в помощ на алтернативния родител
» Домашни кълнове и поници от броколи

АРХИВ


КОМЕНТАРИ


Мария Грудева

4:35 | 07.Jan.2018Здравейте Малинка, Напълно подкрепям описанието Ви за ефекта от лечението с Рейки, аз самата съм инициирана във втора степен от около 10 години и много искам да пристъпя към практика с Каруна Рейки. Налага ли се обаче да бъда Рейки Мастер, за да мога да бъда инициирина в Каруна Рейки? Получих противоречива информация и затова търся съвет от иницииран в Каруна Рейки. Благодаря Ви предварително.


Янита-RawLab.bg

13:21 | 08.Jan.2018Здравейте, г-жо Грудева! За да започнете да се обучавате в Каруна Рейки е нужно да сте минала 3-те нива на Усуи (което значи и Мастърско Усуи ниво). Каруна Рейки на Уилям Лин Ранд дава голяма дълбочина на Енергията, това е по-висока вибрационна честота и си заслужава, човек да я овладее.


Петър колев

14:26 | 27.Mar.2017Прочетох статията и коментарите за нея Защо не отговаряте на тях От коментарите разбрах че за обикновенния клиент е масаж енергия рейки а заспециалните клиенти по домовете е енергия секс рейки което е сливането енергията на лечителката с енергията на клиента за да останат доволни и двамата Как мога да ви стана клиент за домашен масаж енергия секс рейки От дългия ви опит по домовете вие сама подбирате новите си специални клиенти за домашен масаж енергия секс рейки върху мъжко тяло което ви е завладяло и ви зарежда с енергията за масажа


Янита-RawLab.bg

16:47 | 28.Mar.2017Г-н Колев, моля да имате предвид, че това не е сайт за запознанства. Разбирам нуждите Ви, но и Вие разберете, че коментара Ви и намеците в него са крайно нелепи. Следващият път няма да си правя труда да отговарям, директно ще изтривам постове с подобен характер.


Антон Петров

15:32 | 04.Mar.2017Не разбирам от теорията на учението но на практика след десет сеансамбъл 1 месец болките в гърба и врата изчезнаха за което съм ви благодарен и за това че спрях лекарствата


Горе