ХОЛИСТИЧНО

С дете при класически хомеопат- какво е важно да знаем

8 март 2018 | 09:33 | Публикувано: ХОЛИСТИЧНО

С дете при класически хомеопат- какво е важно да знаем
Автор:
Янита Миланова

Днешната тема няма да е Осмомартенска, защото отдавна се каня да отделя време за много по-важна и съществена материя- лечението на деца с класическа хомеопатия и сериозните детайли покрай това, които се пропускат.(по мое мнение масово). А Деня на Жената няма да ни избяга и може да е факт всеки ден, стига да си го направим такъв и да виждаме искрата жива в очите на човека до нас :)

 

Както винаги, споделям редовете надолу открито, честно и с огромна доза мотивация да съм в помощ на всички родители, които възнамеряват, имат желание или вече лекуват децата си при класически хомеопат.

 

За никого не е тайна, че ние сме родители на изцяло хомеопатично отглеждано дете, чието здраве е поверено в "ръцете" на тази велика наука, още преди да е било записано на личен лекар, който признавам не е имал и минута работа по разрешаване на нито един негов здравен проблем. Резултатите, които имаме с хомеопатия не могат да бъдат сравнявани с нито един друг метод на лечение, защото енергийното лечение няма равно по дълбочина, скорост на резултатите и всеобхватност на въздействието. А децата, отглеждани на хомеопатия, растат здрави, психически и ментално стабилни, силни и с чудесен имунен отговор. И това е така, защото хомеопатията не потиска, а стимулира. Как става това, ще разгледам по-надолу в моето (кратко, надявам се) изложение :) Предвид склонността ми към обстоятелственост и влизане в дълбочината на материята, едва ли ще е кратко, за което, простете, моля :)

 

Защо класическа хомеопатия и какво й е различното от другите течения?

Хомеопатията е лечителско изкуство, създадено от д-р Ханеман преди повече от 2 века. Всеки път ми става мъчно като чуя как разни терапевтични системи, които нямат нищо общо с делото Ханеманово, се кичат с това понятие. Хомеопатията е само една и тя е тази, която сме наследили от великия й създател, който е посветил целия си живот да възстановява здравето на хората, зарязал е обещаващия и доволен живот на конвенционален лекар и учен "за да не уврежда повече здравето на пациентите си", обрекал е на мизерия семейството си, в името на развитието на неговото откритие, върху което лежи цялата хомеопатична наука,  а именно- Подобното се лекува с подобно (Similia Similibus Curentur).

 

Как следва да се прилага тази чудесна терапевтична система, Ханеман е описал в неговия "Органон на лечебното изкуство". Ханеман е работил с около 100-тина хомеопатични лекарства и е имал прекрасни резултати, работата му по време на многото епидемии по негово време е забележителна и подхода, прилаган от него се ползва и днес с категорични резултати. Това доказва колко непреходен е труда му и колко ефективни са лекарствата, доказани от него и в наши дни.

 

Класическата хомеопатия разглежда човека в неговата цялост- като физика, емоции и ум, което дефинира всеки човек като уникална личност. По силата на това, тя не предписва върху отделни органи или отделна патология извън контекста на тоталността на симптомите и съобразно цялостната картина на пациента. Следващият път като се осмелите да потърсите хомеопатично лекарство за болежките си в интернет, имайте едно наум. Ако хомеопатичната наука действаше така, то нямаше да има никаква разлика с алопатичната медицина. Имаме 5 антибиотика за твоя остър тонзилит, все един от тях ще свърши работа...Имаме 5 хомеопатични лекарства за същото, които при доказването си засягат сливиците- е, все едно от тях ще свърши работа...Това е не само порочна, ами и доста опасна практика. При чисто симптоматично предписание може да се потисне симптоматиката, да се обърка Жизнената сила или да се докаже лекарството, особено ако приемащия го е чувствителен към енергийни стимули. Това би направило трудно коректното предписание, защото симптоматичното предисание може да премахне важен симптом, който да ни доведе до вярното лекарство в конкретния момент. Знам, че в bg-mamma всички са големи експерти, но моля ви, уважавайте здравето си и имайте едно наум, когато го поверявате на хора, които "предписват" в интернет (безплатно и по спешност, понеже в 3 през нощта безотговорния им хомеопат не си вдига телефона)...Все пак температура от 38,5  е повод за паника и апокалиптични мисли, трябва да се действа сега и веднага...А и тоя хомеопат как си позволява да спи, да има личен живот и да не отговаря на телефона в малките часове на нощта, за Бога... :)

 

Класическата  хомеопатия е сериозна и дълбока наука, която има закони, правила и благодарение на това може да прави оценка на Жизнената сила,  прогноза за случая, да предвещава хода на развитие на патологията (движението на случая) и да овладява активността на  миазматичните предразположения като контролира активността на изявения миазъм (наследствената предиспозиция, най-общо казано). Коя друга наука може да се похвали с това?

 

Класическата хомеопатия предписва един Симилимум към конкретния момент- енергийно лекарство, което най-пълно покрива  персоналната картина на пациента. Така може да се оцени действието на стимула, който конкретното лекарство оказва върху Жизнената сила и да се изяви картина на следващия слой, върху който да се предпише. Само си представете какво се случва в организма, когато ви предпишат 7 хомеопатични лекарства- пълна каша и татален нонсенс (пази Боже).  Резултатът после е - няма ясна картина, за прогноза не може и дума да става, объркана Жизнена сила, сериозно потискане, защото няма централно действие и съответно- никаква идея за евалюейшън на случая. Та пиенето на 15 гранулки на ден  не води до нищо добро и нищо смислено...И това не е хомеопатия в никой случай...

 

Как действа хомеопатията като в нея (аджеба) няма никаво лекарствено вещество?

 

Хомеопатичните лекарства са енергийни  и нематериални. Те носят информация от веществото, използвано при приготвянето на първоначалния материал (тритурация). Към тази информация се добавя и кинетична енергия чрез потенцирането (сукусиране). Приема на хомеопатичното лекарство оказва въздействие върху Жизнената сила като я стимулира да се мобилизира и да се справи  със заболяването. Нещо като правилния ключ в ключалката, който може да отключи вратата. Хомеопатичните лекарства не са билки, както се носят градски легенди. Те могат да се приготвят от средата около нас  (и в нас), от всички елементи в Периодичната таблица на Менделеев, от растения, от минерали, метали, газове, от човешки  болестни  материи, от отрови, от различни секреции, материали от жлези, от енергия на животни, насекоми, от ракови и болни тъкани, на практика от всичко, което съществува около нас. Хомеопатичните лекарства се разреждат многократно и при надхвърлянето на числото на Авогардо, в тях не остава никаква материална субстанция, те стават енергийно-информационен носител. Доказването на качествата им се извършва от здрави хора, които развиват определени симптоми, на базата на които се създава Материя Медика на хомеопатичните препарати. Така симптомите, които се предизвикват у здрави хора след прием на лекарството, лекуват същите у болни пациенти.

 

Добре де, ама каква е тая Жизнена сила? Нищо не разбрах...

 

Жизнената сила в нас е това, което ни различава от мъртъв човек. Ако аз сега умра, ще изглеждам по същия начин както 5 минути преди смъртта. Каква е разликата- няма да имам Жизнена сила-живеца в мен, който да ме накара да се изправя, да дишам, ходя и да си живея живота.

 

Праграф 9 на Органона гласи:  "В здраво състояние духовната (самоуправляема) жизнена сила, този двигател, одухотворяващ материалното тяло (организма), властва неограничено и поддържа всички негови компоненти във възхитителен, хармоничен жив порядък както по отношение на усещанията, така и по отношение на функциите, тъй че нашият вечен, надарен с разсъдък дух може свободно да се разпорежда с този жив, здрав инструмент, за да постигне по-висшите цели на нашето съществуване.”

 

Жизнената сила е нещо, с което се раждаме и тя ни съпътства до последния дъх в земните ни дни. За това е от съществено значение как ще я стопанисваме, за да ни пази от опастностите на лошия, негостоприемен  свят, пълен с патогени и неканени гости, които искат да се настанят в крехкото ни тяло и да паразитират в него за наша сметка. Лошите навици оказват пагубно действие върху Жизнената ни сила. По-надолу ще се спра по-подробно на тази тема, защото всяко хомеопатично лечение започва именно с това- определяне на кондицията на Защитния механизъм, върху който ще въздействаме с хомеопатичен стимул. Всички състояния на болест и здраве зависят от силата на защитния мехнизъм. Това, което правим с хомеопатичното лекарство, е да стимулираме силата  му. Картината на лекарството е кристално ясна, само ако защитния механизъм е в добро състояние, а закона за подобието винаги действа, защото това е природен закон. По силата на това, хомеопатията е категорична природна наука.

 

Защитният механизъм е различен при всеки човек и зависи от много фактори. Качеството на здравето на двамата родители в момента на зачатието, начин на зачатието, начин на живот, навици, предиспозиция и миазми във фамилната история и пр. Защитният механизъм е много чувствителен на замърсяване- храна, въздух, деструктивни навици, стрес, неразумен начин на живот, изтощение, преработване и т.н. Има категорична връзка между наличната енергия в организма и патологията, която развиваме. Колкото по-силен защитен механизъм имаме, толкова по-ясна картина ще имаме и толкова по- точно лекарство ще получим (симилимум). И не, хомеопатията не лекува глупостта ни...Ако сме решили да се самоубием с модерен и неразумен начин на живот и щедри злоупотреби в духа на "Веднъж се живее", неминуемо това ще се случи...

 

Хомеопатичното лекарство, срещайки подобие с личната ни енерегетика, освобождава енергия, която цели да подпомогне организма да си върши правилно работата и да ни пази от патологии и външни нашественици. Ако с лошия си начин на живот ние пречим на този процес, ще имаме много лоша прогноза пред излекуването, защото ще създаваме постоянно енергийни блокажи и ще възпрепятстваме поддържането на хармоничен ред в организма, разбирайте- отдалечаваме се от доброто здраве.

 

Хубаво, ама какво да правя, ако съм се родил със слаба жизнена сила?

 

Всеки човек се ражда с определени качества. Жизнената му сила не прави изключение. Както казах по-горе, има голямо значение как се случва зачатието и всичко останало, което води човека в земния му път.

 

Хомеопатичното лекарство не добавя нищо към статута на здравния ни потенциал, с който сме се родили. Жизнената ни сила е неутрална енергия. Лекарството не добавя нищо, то може само да стимулира каквото вече е налично, от самото ни раждане насам. Ние нямаме властта да променим работата на Бог. Затова единственото нещо, което хомеопатията прави е следното: всяко човешко  същество идва с някакво количество енергия, която му осигурява количество живот. Ние можем само да стимулираме тази енергив, но не и да добавяме.

 

Най-здравите носители на силна Жизнена сила са тези, които имат силна имунна реакция и са в състояние да вдигат висока температура и да се справят с остри състояния без помощ или с 1-2 хомеопатични лекарства, според картината в конкретния момент. При такива пациенти, тя винаги е ясна. Останалите ще трябва да положат услия и да се заредят с търпение, защото при тях хомеопатичното лекчение ще бъде бавно и ще отнеме време.

 

Когато защитния механизъм е силен, той ще поддържа симптматика на едно и също лекарство, това са изключително редките в наши дни случаи на най-високо ниво на здраве. Но когато защитния механизъм е компроментиран, симптомите намаляват, тогава картината е неясна и ще има много лекарствени слоеве, които ще трябва да се отстраняват поетапно. Това ще се проточи във времето, но не всеки има търпение и воля да разбира и да чака случването на процеса.

 

До тук  добре, искам да пробвам лечение с хомеопатия за детето си, обаче ме е страх...Ако направи температурен гърч какво ще правя....Чувал съм, че пневмонията може да слезе бързо в дробовете му...Това е много опасно...

 

Напоследък непрекъснато се сблъсквам с подобен казус....Голям мерак за тая хомеопатия, обаче като на човек не му стиска, става проблем и то драматичен...

 

Първо, от съществена важност е човек да прецени дали лечението с хомеопатия е за него, респектиевно за детето му.  Дали има смелостта да се захване с него, дали има търпението и минимума знания, за да е успешно това богоугодно дело, в името на бъдещото здраве на наследника му. Второ- има ли съгласие между родителите по темата, понеже често се случва почитателите на енергийната медицина и на вездесъщия антипиретик/ антибиотик да кръстосват меч на семейния съвет по размирната тема "Хомеопатия срещу алопатия"...Ако няма единомислие по темата, по-добре въобще да не се захващате с хомеопатия- излишен разход на нерви и енергия е и за родители и за хомеопата.

 

Масовото схващане, което циркулира в интернет и най-вече по телевизията е, че температурата е нещо лошо. А тя е само повод организма да ни каже, че нещо с него не е наред и е тръгнал да се бори срещу патогените. Деца, които са склонни да правят гърч, ще го направят и на 37,5. Моята дъщеря прави температури от 40+ градуса и не сме имали проблеми с гърч нито веднъж. Нито пък веднъж  сме се пробвали да й сваляме температурата. С антипиретикът се случва потискане на защитната реакция, организма ни казва, че има проблем, ни се опитваме да му "замажем очите", като му казваме- няма температура, няма проблем...С хомеопатия, ние въздействаме на болния пациент, но успоредно с това, се повишава цялата енергетика на организма (въздействаме цялостно) и имаме  подобряване на всички нива. А с алопатия правим потискане на симптоматиката и си лягаме спокойни да спим- ура, детето свали температурата...

 

Най-искрения ми съвет към родителите е да спрат да търсят съвети в интернет за болните си деца, да прочетат поне една хубава книга на обща хомеопатична тематика и да преценят дали е за тях това лечение. Иначе, интернет е чудесно място, ако искате да получите съвет каква прахосмукачка да си купите :)

 

Добре, ще се лекуваме с хомеопатия, но се боим, че вече сме съсипали имунитета на детето си с алопатични и фарма продукти и интервенции. То прави редки остри състояния с температура 37,5...Какви шансове имаме?

 

Все по-рядко се срещат деца с отличен защитен механизъм, които при 40 градуса температура си играят,  вместо да забелват погледа в тавана и да се докарват до предколапсно състояние. Такива деца могат да живеят на 1-3 хомеопатични лекарства през целия си живот, винаги правят ясна картина и се възстановяват с лек хомеопатичен стимул буквално за часове. Разбира се, такива деца са имали късмета да се родят посредством естествено зачатие, плод на любов са, а не на някоя химична лаборатория и дузина епруветки и куп хормонални стимулации, инсеминации и ин-витро процедури. Такива деца са изживели чист пренатален период, родени са по-най естествения на света начин, без епидурална упойка, без обезболяващи, без окситоцин, без изкуствено родоразрешаване и без изкуствено мляко...Такива деца не познават никави фармации, нито са срещали по пътя си вездесъщия антибиотик. И такива деца са ...деца на осъзнати родители... С лупа да ги търсиш в купата сено....Тези деца принадлежат в горните нива на група А, ако приемем идеята на проф. Витулкас, че правим прогноза за пациента според 4 нива на здраве, като група А са късметлиите, а група Д са най-тежките патологии, в това число суицидни умствени депресии и тежки дегенерации с органни промени, които не подлежат на лечение.

 

Сами разбирате- има огромно значение как човек идва на този свят и какво е направено за защитния му механизъм от първия миг на зачатието му...За нещастие, в модерните времена, в които живеем, виждаме масово деца, които на 10 години вече имат хронични болести, а защо не рак, инсулинозависим диабет, МС и куп други екстри....А висока температура не са вдигали от ...изписването от родилния дом...Такива пациенти са в долните нива на група С- където имаме леки или никакви остри и вече цял букет от хронични болести на ежедневно алопатично лечение. Лечението с хомеопатия става все по-трудно и изисква все повече време, поради съсипания защитен механизъм.

 

Тук е важно да се разбере, че хомеопатичното лекарство не дава бонус на здравето ви, то само оказва стимул върху жизнената сила. Колкото по-силен имунен отговор имаме, толкова по-ясно лекарство и по-бързо излекуване без последствия ще имаме. При слаб и компроментиран защитен механизъм, ще видим  блокажите пред енергийния комплекс. После – картината на лекарството не е ясна, защитния механизъм е толкова слаб, че не може да изведе ясни симптоми на лекарствена картина. Лоша прогноза и резулататите няма да бъдат "Уау! Сега и веднага!" в никой случай. Колкото по-слаб е защитния механизъм, толкова по-голяма е вероятността от усложнения и за това не е виновна хомеопатичната ви терапия, още по-малко хомеопата ви, който е положил услия да открие в лабиринта на съсипания имунитет, някой важен, интензивен, характерен,  странен симптом, върху който да ви предпише лекарство, за да ви помогне- ей така, от висша хуманност и състрадание към болежките ви...

 

При малките деца защитния механизъм е много по-силен, отколото при възрастните. И това е така заради системно и многогодишно  потискане с алопатия, патологията навлиза по-дълбоко в организма. И следва някакво сериозно нарушение, което се активира от стресор/агресор на някакво ниво.

 

Хм, хомеопатията ми изглежда много сложно нещо, не знам дали сме готови за нея, но много искаме да опитаме да лекуваме децата си по този начин. Как трябва да се подготвим?

 

Това го чувам ако не всеки ден, то поне през ден... :)

Мерак голям, но пълна каша, тотално неяснота и крайно неразбиранме какво и как следва да правим,  за да отглеждаме децата си като носители на силна жизнена сила.

 

На първо място, уверете се, че този труден, но резултатен път е за вас. След което можете да изберете класически хомеопат, който ви допада като енергия и към който имате симпатии по една или друга причина. Всеки хомеопат привлича определен тип пациенти. Добрият класически хомеопат предписва на базата на хомеопатични принципи, а не на някакви неясни, абстрактни и мъгляви идеи. Добрият класически хомеопат следва Органона и може да ви даде ясна идея защо избира това лекарство, как се обосновава и какво може да очаква в хода на развитието на патологията на детето ви, да оцени адекватно състоянието на защитния механизъм, да ви каже каква прогноза има вашия случай и да ви ориентира честно и почтено какви са шансовете ви за разрешаване на проблемите ви с хомеопатия. За да му помогнете, от вас се иска нещо много важно- да се научите да познавате детето си.

 

Това, което се опитва да направи вашия хомеопат по време на интервюто, е да разбере как функционира организма на детето ви- на всички нива. Затова от огромна полза за него е да получи ясна и прецизна информация от вас по повод на пациента- симптоми, особености, интензивност на оплакванията, най-вече да се открият особените и отличителни симптоми и да се разбере как жизнената сила реагира на различни дразнители/стресори.

 

Защитният механизъм защитава хомеостазата, вътрешния баланс- вътрешното равновесие, необходимо за протичане на всички процеси, ако то бъде нарушено, ние ще умрем. Защитният механизъм изпълнява тази работа, ако обаче, нарушението стане прекалено голямо, защитния механизъм трябва да създаде симптоми. А пък ние се чудим как да ги тушираме...

 

Много е важно да разберем особеностите на патологията. Да кажем, че детето кашля не е никаква  смислена информация. Важно е да проучим всички особености, например детето кашля сутрин между 3 и 5 часа, кашлицата е влажна, лаеща, с кънтене, детето се дави в секрети, които са жълто-зелени, с плътност и имат мирис на еди какво си, кашлянето се подобрява като детето се свие с колене към гърдите и се влошава от студен и влажен въздух и при движение. Успоредно с  това, детето има главоболие над дясното око, което започва от тила и е съпроводено с гадене, силна жажда за студена вода и му се яде свежа краставица (просто пример). Ето това вече е симптом :) Обаче родителите не са научени да следят за подобни подробности, те искат хомеопата им да е ясновидец и измежду 500 лекарства за кашлица, от раз да намери тяхното и то да сработи в рамките на 1 час :) Понеже, ако това не се случи, тая хомеопатия, нищо не става от нея, я да си пием сигурния антибиоток, че пневмонията чука на вратата... Ето още един нонсенс (пълен) ...

 

И така, защо е важно да се научим да стимулираме, вместо да потискаме?

 

В този сайт съм изписала стотици редове по тая тема и целта ми не е нищо друго, освен споделяне на успешен личен опит, който цели да даде информация, която да е в помощ  на естествено ориентирани родители, които искат да създават и отглеждат здрави деца. От всичко изписано, а и от редовете по-горе, надявам се да стана ясно, че здрави деца не се отглеждат чрез фармация, в лаборатория и с потискания, а с осъзнати решения и действия. Ето защо е много важно как зачеваме децата си, как ги раждаме, как ги леуваме, как ги храним, как ги обичаме, как ги уважаваме, как зачитаме личността и уникалността им. Затова, ако сме решили да лекуваме децата си хомеопатично, да имаме предвид това и да избягваме да пречим  на този си избор с потискащи успоредни терапии, с лош и интоксикиращ начин  на живот. Ханеман говори за това в детайли в края на Органона, защото лайфстайла се явява  причинен фактор за много симптоми, които лесно може да се коригират, когато пациента промени тези пречки пред излекуването с корекция на деструктивните си навици.

 

В зависимост от състоянието на Жизнената си сила, ще имаме различни резулатати с хомеопатия.

Сигурно сте забелязали, че децата вдигат висока температура и нямат хронични заболявания, възрастните хора развиват хронични за сметка на остри заболясния. Това ни дава идея какво се случва всъщност.- всяка болест може да възникне на всяко ниво на здраве, единствената разлика е, че във високи нива на здраве имаме по-добра прогноза, която е зле в по-ниските нива на здраве. При силен защитен механизъм заболяванията са по-малко сериозни, затова имаме различни резултати при различните случаи .И затова не е виновна хомеопатичната ни терапия, а капацитета с който сме заченати, както и всички фактори на потискане, вкупом с  житейските ни избори, с които сме компроментирали Жизнената си сила, в това число- наличие на активни миазми, стресори, степен  на ограничаване на свободата ни.

 

В момента на зачатието, състоянието на защитния механизъм на майката и бащата ще определи състоянието на Жизнената сила на детето. Тази истина е добре да се има предвид при двойки с репродуктивни проблеми, които мислят в посока асистирана репродукция, вместо дълбоко лечение преди да се случи зачатието така, както природния закон е постановил- с любов, в интимност и пълна отдаденост между двамата здрави партнъори- факти, които никоя лаборатория не може да осигури.

 

Когато променим начина си на мислене, простим се с лошите навици и закостеняло мислене, ние променяме живота си, това е факт. Затова е важно да излекуваме живота си, а не ревматоидния си артрит или безлопдието си. И затова няма да ни помогне симптоматично предписаното алопатично лекарство, с което до безкрай ще се въртим в омагъосан кръг, лъжейки (най-вече) себе си... Но като стимулираме правилно защитния си механизъм, можем да постигнем категорични резултати и то в перспектива.

 

Хомеопатичните предписания не се назначават по диагнози, а по съвкупността/ тоталността от всички елементи, характеризиращи човека като индивидуалност. Пациентът се разглежда  като триединство, чийто сбор дефинира неповторимия човек с неговите характерни заболявания. В хомеопатията няма рутинни предписания и няма миксажи от 3 хомеопатични, 5 билки и 8 процедури по поливане с лунна вода на кръстопът по пълнолуние всеки четвъртък от месеца. В хомеопатията имаме централна област, която ние стимулираме с цел излекуване. Това не го умее нито един антипиретик или антибиотик. И не, хомеопатията не потиска температурата, от която толкова се страхуваме, без да си даваме сметка, че ако не правим висока темература, оставяме патогените в тялото ни да се размножават със скоростта на светлината, защото липсата на температура е благоприятна почва за тях.  Да, истина е, че заради високата температура не можем да се наспим и да идем на работа свежи на другия ден, понеже дебнем детето си и записваме  симптоми.. Но забравяме, че температурата е ценна реакция на организма да продуцира симптоми и да ни алармира, че се бори с болестотоворните организми. И в този процес трябва да се научим да пазим жизнената сила, да следим за симптоматиката и реакцията и да търсим хомеопата си в случай на нужда, подготвени с адекватна информация, върху която да получим адекватно хомеопатично предписание.

 

Няколко думи вместо финал

 

Това в което вярвам, е че здравето на децата ни е свещено, а ние като родители сме отговорни за него. Колко е ценно то, се вижда в момента, в който се разболеят децата ни, тогава зарязваме всичко друго и започваме да се тюхкаме какво да правим и как да се справим...Това, което трябва да си припомняме всеки ден, е че от нас зависи много за това с какъв защитен механизъм ще обзаведем децата си, за да им дадем шанса да постигнат "висшата цел на съществуването си", вместо да ги разхождаме по кабинети и поликлкиники и да ги потискане с пореднто хапче, докато накрая развият някоя ментална болест...Ние сме тези, които носим отговорност за изборите си и най-вече за тези, които касаят пряко децата ни- не педиатъра ни, не хомеопата ни, не завеждащия на детското отделение в болницата. Ние като родители, които мислим и действаме осъзнато и знаем, че всеки избор от зачатието до пълнолетието на децата ни, е от съществено значение. Ние и само ние носим изцяло отговорността дали да потискаме или да стимулираме здравето им- това безценно богатство, което ни дава най-важното в живота- свобода от ограничения и зависимости.

 

За мен беше радост и удоволствие да споделя редовете горе най-вече като майка и жена- създадел на живот и носител на Женска енергия (и мъничко като Пазител на Здравето) :)

 

Пожелавам на всички жени и най-вече на всички майки да се грижат отговорно и с любов за децата и семействата си, защото това е благословия, която няма цена.

 

Честит празник!

 

П.С. Материалът е написан с благодарност към моите учители, класиците д-р Ханеман, проф. Джордж Витулкас и Ерик Ван Въонсел, които не спират да ме мотивират, вдъхновяват и удивляват всеки божи ден, по нелекия, но дълбокосмислен  път, който съм си избрала (доброволно и със сърце) :)

 


ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ

» Свежа и вкусна лазаня от слайсирани тиквички с три вида плънка
» "Защо има война?" от Дезмънд Туту (Носител на Нобелова награда за мир- 1984 г.)
» Пълнени чушки по суровоядски
» "Raising a Vaccine Free Child" / by Wendy Lydall- в помощ на алтернативния родител
» Домашни кълнове и поници от броколи

АРХИВ


КОМЕНТАРИ


Горе