ИНТРО

За раждането като посвещение

30 ноем. 2018 | 12:47 | Публикувано: ИНТРО

Андрей-30.11.2018 (снимката е публикувана с разрешение на родителите)
Автор:
Янита Миланова

В зората на Андреевден (буквално преди броени дни), в мое присъствие се роди един много нетърпелив и прекрасен Андрей- мек, розов, топъл, деликатен, мъркащ и гушлив, покрит със стабилен слой верникс, ухаещ на най-божественото ухание- това на новородено бебче. Той дойде с името си и изглежда с експресния влак, доста преди термин, но пък ни се яви съвсем готов, съвършен, напълно здрав, лаком и много ентусиазиран от срещата си с големия, бял и непознат свят.

 

Несъмнено, това са най-бързите 8 см разкритие, на които съм ставала свидетел на първо раждане и покрай това скоростострелно и разтуптяващо преживяване научих много- за женската природа, за силата на майчината интуиция, за умението да изпиташ себе си по пътя към майчинството, за любовта, за подкрепата, за свързаността, за чудото на живота...

 

Андрей е плод на съзнателна бременност, изживяна с много споделяне, общуване, с пренатална работа със семена на любов и отдаденост и съм щастлива, че дойде в нашия свят чрез едно вдъхновяващо, емоционално и напълно естествено раждане- предпоставка за силен старт в живота му, което вярвам ще остави красив отпечатък в неговото подсъзнание и ще му даде стабилна основа да израсте като пълноценен човек с най-прекрасни качества и като дете на Утрешния ден!

 

На това разтърсващо раждане видях каква фантастична сила има връзката между мъжа и жената и колко е ценно присъствието на таткото, докато бебето пътува в родовия канал и се готви да се роди. Тази роля е уникална и никой не би могъл да я поеме по-добре от изпълнения с екзалтиращи емоции и останал без думи баща, който е на път да прегърне току-що роденото си дете. Видях сълзи на вълнение в очите, учестен пулс, нетърпение, съпричастност, съпреживяване, видях спиращи дъха моменти, които се помнят цял живот и които ме докоснаха дълбоко, защото раждането е най-трансформиращото събитие в живота на човек и си заслужава да се изживее със смелост, с готовност, с конструктивно отношение, старание, адекватна подготовка и най-вече съзнателно с всички сетива, тук и сега. Сигурна съм, че след преживяното, близостта и връзката между родителите сега ще бъде поне 101 пъти по-силна, стабилна и всепоглъщаща!

 

На това раждане не видях страхове, нито объркване, усетих пълно спокойствие, хармония, вливане в енергийния поток, пълно доверие в мен като подкрепяща birth и postpartum дула, като хомеопат на терен и доверен близък човек, който познава отблизо и в детайли процеса и е готов да помогне във всеки един миг при нужда с адекватна намеса. Емоцията е неописуема и дори сега като се връщам към нея, дни по-късно, не мога да удържа просълзяването под напора на спомена. Все още ми е пред очите наелектризиращата атмосфера на вълнение, трепетно очакване, пълно удовлетворение от финала на тази бременност и появата на здраво и щастливо бебче на финала.

 

Благодаря на прекрасните родители на Андрей за привилегията да бъда част от това паметно събитие, за това, че ме допуснаха толкова близо до толкова лично нещо и съпреживяхме заедно един прекрасен момент, изпълен с нежност и сила, а на Андрей пожелавам да е здрав, благословен, да твори добро, да расте с любов към мъдростта, разгръщайки всичките си таланти и сбъдвайки потенциала си, в мир, щастие и обич! <3

 


ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ

» Свежа и вкусна лазаня от слайсирани тиквички с три вида плънка
» "Защо има война?" от Дезмънд Туту (Носител на Нобелова награда за мир- 1984 г.)
» Пълнени чушки по суровоядски
» "Raising a Vaccine Free Child" / by Wendy Lydall- в помощ на алтернативния родител
» Домашни кълнове и поници от броколи

АРХИВ


КОМЕНТАРИ


Анжела Герина

12:59 | 04.Dec.2018
Горе